Moholdt anbefaler:

Det blir liv i Wien

PARTY DOWN: Det legges lite imellom når wienerne arrangerer fest i rådhuset. (
PARTY DOWN: Det legges lite imellom når wienerne arrangerer fest i rådhuset. ( Foto: Bjørn Moholdt

Mange har en forestilling av Wien som en stiv og konservativ by bygget for et imperium. Kongefesten Life Ball får deg garantert på andre tanker.

Om Bjørn Moholdt: Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis. ABC Nyheter og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.
Om Bjørn Moholdt: Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis. ABC Nyheter og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.

Life Ball er Europas største og mest innbringende veldedighets-evenement for AIDS/HIV-saken. «Alle» – fra landets president til Hollywood-celebriteter – møtes utenfor og etter hvert innenfor byens rådhus for å feire livet og oppleve moteshow, konserter og mye, mye mer.

Åpningsshowet og den spektakulære motevisningen på rådhusplassen (Rathausplatz) er gratis for alle. Selv opplevde jeg Elton John der for noen år siden, og om jeg ikke er noen utpreget fan av engelskmannen var opplevelsen hårreisende god.

Etterpå trekker de heldige som har skaffet seg billetter innendørs i det ikoniske, gotiske rådhuset, som over flere etasjer omskapes et til et gedigent festlokale. Hundrevis av deltakere kler seg ut i de mest hysteriske kostymer. Andre dekker seg kun til med kroppsmaling.

Billetter til innendørs-arrangementet går raskt unna, så her gjelder det å være tidlig ute.

Andre fine opplevelser i denne perioden verdt å få med seg er Queer Film Festival, Vienna Pride og Rainbow Parade.

ABC Nyheter var nylig i Wien, les reportasjene:

Pelskledde sjarmører tar Wien med storm

Makabre minner fra fortidens Wien

Dyriske møter i den keiserlige hovedstaden Wien

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy