Meny

Norwegian setter opp to nye USA-ruter fra Bergen

Boston er et svært populært reisemål, og mer enn 12 millioner turister besøker årlig byen. Foto: Emmanuel Huybrechts/Flickr
Rutene vil gå fra Flesland til Stewart nord for New York og Providence i nærheten av Boston.

3. juli går den første ruten mellom Flesland og Stewart, som ligger 90 minutter utenfor New York City. Dagen før er det duket for første flyvning til Providence i New England, halvannen time utenfor Boston.

De to nye amerikarutene skal betjenes av Boeing 737 MAX, selskapets ferskeste flytype som har mindre miljøutslipp sammenliknet med andre i samme klasse. Samtidig blir Bergen blir første by i Skandinavia med flyruter betjent av Boeing 737 MAX.

– Vi er opptatt av å gi vestlendingene et godt rutetilbud, og er derfor godt fornøyd med å lansere to nye USA-ruter fra Bergen. Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly billig og komfortabelt mellom USA og Vestlandet, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl, i en pressemelding.

Les også:   Innreise til USA: Det kan bli dyrt å fylle ut feil skjema

(Saken fortsetter under)

Boeing 737 MAX har flere seter og lengre rekkevidde enn sammenliknbare flytyper, noe som muliggjør rimelige interkontinentale ruter mellom mindre flyplasser. Foto: Norwegian

Ifølge pressemeldingen vil begge ruter ha to flyvninger i uken i sommersesongen. New York og Boston er populære mål for reiseglade nordmenn, og med de nye rutene blir storbyene tilgjengelig for både korte helgeturer og lengre reiser.

– I og med at byene ligger såpass nær hverandre, kan man enkelt kombinere de to ved å fly til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Det er takket være lokale myndigheter i USA at disse rutene nå har blitt en realitet, forklarer Ramdahl.

Les også:

12 måneder i 12 amerikanske delstater

Slik blir Norwegians nye ruter til USA

Nye smaker – meksikansk bølge og nordisk trend

Reise
Populært