Meny

Her dyrkes det frem kunstverk i risåkrene

Tolv slag ris i syv ulike farger frembringer imponerende motiver i risåkrene omkring Inakadate i Japan. Foto: Chris Lewis/Flickr

I utkanten av den japanske byen Inakadate tiltrekker risåkrene seg årlig tusenvis av skuelystne som kommer for å se enorme motiver «skapt» av farget risgress.

Nordøst i Japan, nærmere bestemt i Aomori-prefekturet, ligger den søvnige landsbyen Inakadate som rommer litt over 8.000 sjeler. Det meste av året ligger landskapet under et hvitt snølag, men når den korte sommeren gjør sin etterlengtede entré, invaderes byen av flere hundre tusen besøkende.

Årsaken til denne enorme tilstrømmingen finner vi dersom vi beveger oss til utkanten av byen. Fra utkikksplattformene som er blitt reist, kan du se utover risåkrene som dekker det enorme landskapet. Og der åpenbarer det seg imponerende malerier av alt fra Godzilla og samuraier til Marilyn Monroe og «Tatt av vinden».

(Saken fortsetter under)

#gojira #godzilla rice field art #inakadate #Aomori

Et innlegg delt av John (@johnnie64)

Skapte en ny kunstform

Det hele startet i 1992 som en del av en felles innsats for å revitalisere landsbyen og forhåpentligvis tiltrekke seg turister. Arkeologiske utgravninger har vist at det er blitt dyrket ris i området i over 2.000 år, og ved å dyrke fire ulike typer ris, dyrket Inakadate frem et gigantisk motiv av Iwaki-fjellet.

Dermed så en ny kunstform dagens lys; Tando Art går ut på at tusenvis av riskorn plantes i åkrene etter en nøye strategisk plan. Når de så vokser, skapes det samtidig enorme, tredimensjonale malerier.

Forberedelsene starter allerede på høsten og plantingen starter tidlig på våren. Etter at motiv er vedtatt, tegner byens kunstlærer opp bildet før det lages en dataassistert blåkopi som sikrer at perspektivet på kunstverket ser så riktig som mulig ut fra de ulike observasjonspunktene.

Les også: Utrolig skyformasjon tok Instagram med storm

(Saken fortsetter under)

Turist-suksess

I dag benyttes det tolv ulike varianter av risplanter og syv forskjellige farger. I starten kan man ikke se store forskjellen, men i juni begynner de tre frem. Høysesongen for å se bildene på sitt mest spektakulære, er juli og august.

Ikke overraskende er det risdyrking som er byen hovedinntektskilde. Men turismen gir byen en etterlengtet biinntekt - i løpet av 2016-sesongen kom det 340.000 mennesker for å se kunstverkene. Den store pågangen har gjort at byen blant annet har bygget en egen togstasjon, Tanbo Art Station.

Tidligere år har blant annet Godzilla, Star Wars, Marilyn Monroe og «Tatt av vinden» prydet åkrene. Foreløpig er det ikke avslørt hva som er motivet for 2017, men tar du turen hit i juli, kan du se det med dine egne øyne.

#crop #aomori #hirosaki #inakadate

Et innlegg delt av Ancha (@aqrtheta)

Les også:

Alternativ ferie for katteelskere

Internett har fått en ny besettelse: Dører

Disneyland skjuler en av verdens mest eksklusive klubber

Hevder Jesus ble begravet i Japan

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært