Meny

Nye smaker – meksikansk bølge og nordisk trend

Varianter av tacos servert på Breddos.
Restaurant Aquavit åpnet i London med moderne nordiske kjøkken.

LONDON, STORBRITANNIA (King Goya): Breddos startet som en enkel pop-up tacobar for gatemat. Nå har man åpnet sin første restaurant i bydelen Clerkenwell og Breddos er blitt en suksesshistorie, ved hjelp av britiske råvarer og fargerike meksikanske-amerikanske retter, som er inspirert av spisesteder eierne har støtt på sine reiser.

El Pastor i Borough Market, oppkalt etter en by i Mexico, serverer en kjøtt taco i shawarma-stil. Og i 29 Poland Street i Soho, finner du den nye Corazón Taqueria, en restaurant som har en 12-timers stekt lammestek med tomatsaus og taco i helgen.

Taco-feberen har også spredt seg til Newcastle Quayside nord-øst i England, hvor Barrio Comida har gått fra pop-up meksikansk mat til sin første restaurant. Her vil du få taco med alt fra kull-grillet reker til svarte bønner og avocado, sammen med retter som Ceviche tostada.

(Saken fortsetter under)

Scallops servert på Kricket.

Trenden fortsetter

Fra start i en liten 20-seters container i Londons Brixton, har fans av Kricket – med Mumbai-inspirert mat, innredning og musikk – gleder seg til åpningen i Soho. Her kombineres britiske ingredienser med krydder, smaker og aromaer fra India. Krickets mat og cocktails, inkludert Espresso Chaitini, får svært gode anmeldelser.

Bleecker St Burger åpner sitt første permanente hjem i Londons Victoria, og serverer klassiske amerikanske burgere sammen med milkshake og øl. I Manchester har den kjente Bangers og Bacon gått fra gatemat til lidenskap for kjøtt i sin første kjøttfulle til sin første restaurant, BEASTro. I Skottland er A’Challtainn Bar & Kitchen at Baad (Barras Art & Design Centre) blitt et helt nytt konsept dedikert til Glasgows blomstrende matscene fra skaperne av suksessrike Glasgow pop-ups.

Perilla lanserte sin første permanente i Nord-London, og serverer high-end retter i en uformell atmosfære, til en rimelig pris. Menyen fokuserer på moderne tolkninger av europeiske smaker med en vri, blant annet retter som blekksprut Bolognese. Chef Ben Marks har tidligere jobbet på Claridges og Noma.

Les også: Öland er turister, historie og millioner av fugler

Nordiske smaker

Den kjente New York-restauranten Aquavit har landet i London med kjøkkensjef Emma Bengtsson, den andre kvinnelige kokk i USA med to Michelin-stjerner, som viser hennes moderne nordiske kjøkken.

Hvis fine dining er ikke noe for deg, har de danske bakerne Ole Kristoffersen og Steen Skallebaek åpnet Ole & Steen i St James marked og der de serverer en hverdagsmeny.

I Covent Garden har Nordic Bakery åpnet sin fjerde avdeling, med skandinaviske favoritter som rugbrød og kanelboller fra Finland. Aster vil bli åpnet i Victoria nye Nova kompleks med kafé og deli i første etasje og en restaurant og bar i andre. Kjøkkensjef Helena Puolakkas meny er en blanding av klassisk fransk med nordiske kjøkkenet som hun er en del av.

Les også:   Paris: Lenge leve forskjellen!

(Saken fortsetter under)

Mat servert på restaurant Perilla.

Tørr periode

For alle som trenger en pause fra alkohol, er det heldigvis en ny, frisk løsning på et vedvarende dilemma; «Hva skal jeg drikke når jeg ikke drikker”. Hotell Lancaster London og The Arch London har sluttet seg til restauranter som Sexy Fish, Chiltern Firehouse, Hand & Flowers og The Fat Duck og serverer verdens første destillert alkoholfrie tilbud, Seedlip, på barmenyen – destillert og laget av friske urter. Og best av alt – null kalorier!

Og til slutt…

Middag i luften, eller Dinner in the Sky, er vertskap for et bedre måltid minst 30 meter over bakken, og tar nå imot bestillinger for 2017 i Glasgow, London, Bristol, Newcastle og Southampton.

Les også: 

La oss dra nordøst for å feire Finland

Magedans og romantisk cruise på Nilen

Saken er opprinnelig publisert på King Goya

Reise
Populært