Meny

Familieferien ble ødelagt på grunn av feil i nødpass

På grunn av en feil i nødpasset fikk ikke moren og hennes tre barn reist på ferie. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
En mor og hennes tre barn fikk ikke reist på ferie etter at politiet skrev feil dato i nødpasset. Nå blir det ny prosedyre før utstedelse av nødpass.

Betjentene ved Sandvika politihus får refs etter å ha skrevet én feil dato i et nødpass reisefølget trengte, som endte i at hele familien ble nektet avreise til høstferiedestinasjonen. 

Det skriver Budstikka, som først omtalte saken.

Gyldig ett år senere

Moren hadde noen dager i forkant av reisen mistet sitt eget pass og måtte derfor få utstedt nødpass.

Alt så ut til å være i orden frem til familien skulle sjekke inn - da viste det seg at politiet hadde skrevet feil gyldighetsdato i morens nødpass.

Det var nemlig ikke gyldig før 30. september 2017.

Familien på fire ble derfor nektet å reise, og nå har politiet mottatt en regning for fly- og bussbilletter og et døgnopphold på hotell i Skottland.

Les også: Dette er verdens mektigste pass

– Hadde gledet seg

I en e-post til politiet til Asker og Bærum skriver moren at en slik opplevelse er tøff for barna, som hadde gledet seg til turen.

– De ble oppbragte, lei seg og begynte å gråte. Vi hadde gledet oss til gode opplevelser sammen i høstferieuka, skriver hun ifølge Budstikka.

Les også:  Politiet: Nye pass og nasjonale ID-kort kommer 1. april 2018

– Strammer inn rutinene

Camilla L. Damsleth, fungerende leder ved forvaltning- og utlendingsavdelingen, sier de ikke kan gjøre annet enn å legge seg helt flate.

Nå skal betjentene kontrollere hverandre før nye pass utstedes, for å unngå flere slike hendelser.

– Etter denne hendelsen har vi strammet opp våre rutiner for å unngå at noe lignende skjer igjen. Helt konkret innebærer det at to personer skal sjekke over at datoene er korrekt ført inn i passet før det utstedes, sier Damsleth til avisa.

Les også:

Stor pågang etter nødpass på Gardermoen

Nordmenn tror de kan reise fritt - dropper passet

Reise
Populært