Kler seg ut som djevler og hopper over nyfødte barn

Spanske menn kler seg opp i djevelkostymer og hopper over nyfødte barn, i dette høyst alternative hekkeløpet. Foto: AP / NTB scanpix.

Om det er verdens merkeligste festival vet vi ikke, men den årlige babyhoppingen i en spansk landsby er ganske sikkert verdens mest alternative hekkeløp.

Det er neppe tradisjonen for barnevern eller sarte mødre, El Colacho-festivalen som feires i spanske Castrillo de Murcia en gang i året. I forbindelse med Kristi legemsfest, blir babyer som er født i løpet av det siste året lagt på madrasser i gata. Deretter kler menn seg opp i gule djeveldrakter og hopper over dem.

Les også: New York får sin første dessertfestival

Dette skal, ifølge tradisjonen, fungere som en renselsesprosess som fjerner arvesynd, gir de nyfødte god helse samt skremmer vekk onde ånder.

Bakgrunnen for tradisjonen er ikke kjent, men ifølge Wikipedia går den helt tilbake til 1620-tallet. Ifølge kilder skal ingen barn ha kommet til skade under djevelsvevene.

I år skal El Colacho arrangeres 18. juni. Nærmeste storby er den spanske byen Burgos, om lag to og en halv times togtur vest for Barcelona.

Les også: Derfor snakker du med folk på festival

Personvernpolicy