Singapore er kåret til verdens grønneste by

<p>Singapore har vokst raskt, men har i dag fokus på natur og miljø. Foto: Colourbox</p>
Singapore har vokst raskt, men har i dag fokus på natur og miljø. Foto: Colourbox

I Singapores hovedstad er det grønt fokus som gjelder. Nå plasserer en ny studie Singapore på topp over byer med størst tetthet av trær.

Med sine skinnende skyskrapere, enorme kjøpesentre og bygningskomplekset Marina Bay Sands, tiltrekker Singapore til seg turister og forretningsfolk fra hele verden. Men Singapore en samtidig en millionby der fokus ligger på natur og miljø.

Oganisasjonen Treepedia har publisert en undersøkelse som plasserer Singapore på toppen av listen over verdens grønneste byer; Ifølge studien er nesten 30 prosent av bystaten dekket av trær og vegetasjon. Det er nesten fore prosent mer enn byene som følger på henholdsvis sølv- og bronseplass – Sydney og Vancouver. Begge tikket inn på 25,9 prosent.

Les også: – Tror flere villdyr vil trekke inn i byene våre i fremtiden

For å komme frem til listen, har forskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) og World Economic Forum (WEF) målt opp det grønne løvtaket i sytten av verdens viktigste byer ved å bruke Google Street View.

I parker og og langs veien står det til sammen to miliner individuelle trær, og tjener som frodige oaser i kontrast til betong og høyhus, og perfekte steder å rømme til når storbylivet tærer på. Et annet symbol på Singapores grønne fokus er de kunstige «supertrærne» i landets en botanisk hage, i form av 50 meter høye metallkonstruksjoner. Og de lever.

Les også: Dette er verdens mektigste pass

(Saken fortsetter under)

VIDEO: I dette klippet fra «Planet Earth II» handler det om Singapores miljøfokus

I en pressemelding skriver Treepedia at de grønne trærne er en viktig og integrert del av det urbane livet.

– Trær bidrar til å redusere ekstreme temperaturer, de gir lungene et naturlig pusterom fra trafikk og støy, samtidig som de hever livskvaliteten for de som bor i urbane miljøer, står det å lese.

Paris kom nederst på listen over utvalgte byer; kun 8,8 prosent av det urbane bybildet er dekket av grønne trær.

Les også:

Sør-Korea og Singapore har verdens beste flyplasser

Kåring: Verdens ti beste flyselskaper for 2017

Singapore Airlines lanserer ny direkterute fra Stockholm

Personvernpolicy