Norwegian oppretter ny flybase i New York

Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, satser på flere direktefly til USA. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, satser på flere direktefly til USA. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian vil opprette nye baser for sine nye Boeing 737 Max-maskiner, som skal fly mellom Europa og New York.

Stedene som er valgt ut er Providence og Stewart. Providence skal betjene området rundt Boston, og Stewart betjener New York, bekrefter Norwegian overfor NRK.

– Planen er at vi skal fly transatlantisk mellom disse basene og Europa med våre Boeing 737-er, skriver kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian i en epost. Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere sagt at Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo kan få nye direkteflyginger til USA.

Stewart internasjonale lufthavn ligger én time og 49 minutter med tog til Times Square. John F. Kennedy lufthavn, som Norwegian flyr til i dag, er en time unna med tog.

Men Norwegian avviser at baseopprettingen betyr at flygingene til JFK opphører.

– Det utelukker riktignok ikke flyginger til de større flyplassene vi i dag flyr til med Dreamlineren, som JFK i New York og Logan International i Boston, men vil gi våre passasjerer et enda bredere tilbud, sier Næss.

Les også: Norwegian får støtte fra Trump-regjeringen

Personvernpolicy