To varierte dager i Cotswold

Cirencester Market er populært blant de lokale og tilreisende.
Cirencester Market er populært blant de lokale og tilreisende.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Highgrove Royal Gardens åpen for publikum mellom april og oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur

Landing: Cotswold ligger vest for London, omtrent to timer med bil.

Bo bra: Painswick er en stilig, country-kult hotell i Painswick med 16 rom, inkludert en suite med himmelseng og peis.

Spis godt: The Fleece Inn i Bretforton vant prisen og tittelen Best Pub Of The Year i 2016. Mest på grunn av maten. Denne regionen produserer en rekke kulinariske delikatesser, med ferske råvarer og godbiter fra lokale bønder og markeder.

Natteliv: Den berømte veddeløpsbanen Cheltenham er selve juvelen innen hestesport, og ligger i le av de vakre åsene i Cotswold.

Mini-Guide: Cotswold har mange og lange gangveier på kryss og tvers i et landskap som strekker seg fra jord til skog, i det som er et paradis for vandrere. Fra markedet i lille Chipping Campden til den langt større byen Bath. Med flotte innsjøer og vakre hager, til Blenheim Palace.

COTSWOLD, ENGLAND (King Goya): Med hytter bygget av stein, søvnige puber og grønne åser som har lagt seg som bølger i landskapet ligger området Cotswold, som en rolig verden langt vekk fra Londons kjas og mas. Bare to timers kjøretur vest for hovedstaden, og i nærheten av store britiske byer som Birmingham, Bristol og Oxford. Denne pittoreske regionen er perfekt for å bytte ut Jimmy Choos høye hæler med gummistøvler.

Oppdag typiske engelske landsbyer, handle antikviteter på historiske markedet, nyt lokale matvarer fra gårdsbutikker i en region som også har kongelige forbindelser som kan oppleves.

Elegante rom

Hotellet The Painswick i landsbyen Painswick åpnet i mars 2016. Her finnes også en restaurant, rustikk og chic kafé og mulighet for skjønnhetsbehandling.
Ebrington Arms er en landsby-pub med fem elegante rom i markedsbyen Chipping Campden. Et sted gjester nyter åpne peiser, lokalt øl og pub mat som følger sesongene.
The Mayfield House Hotel i Crudwell et rimelig, familievennlig valg sør i Cotswold. I tradisjonell stil med 28 rom med bad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Et typisk landskap i Cotswold, her evd landsbyen Naunton Village.
Et typisk landskap i Cotswold, her evd landsbyen Naunton Village.

DAG 1:

Kongelig hage

Highgrove House er den private residensen til Prinsen av Wales og Hertuginnen av Cornwall. Prins Charles kjøpte stedet i 1980, like før han giftet seg med prinsesse Diana. Paret tilbrakt mange helger her sammen med prins William og prins Harry. Prince Charles har brukt mye tid på stedets økologiske hager. For en titt inn kongelig hagebruk, besøk Highgrove Royal Gardens som er åpent for publikum mellom april og oktober for små forhåndsbestilte turer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Et veiskilt i Cotswold.
Et veiskilt i Cotswold.

Her selger Prins Charles en rekke eksklusive produkter og suvenirer, inkludert te, syltetøy og porselen. Til og med en organisk gin med planteekstrakter som timian, lavendel og salvie fra Highgroves hager.

Kunst og antikviteter

Historiske Tetbury er selve kjernen blant Cotswolds byer. Den er bygget av tradisjonell honning-farget Cotswold stein, mange av de elegante bygningene tilhørte en gang velstående kjøpmenn. Byen er kjent for antikviteter og interiør-butikker, og er et senter for kultur. Jernbanestasjon er renovert til et nytt hjem for kunst, musikk, kino, utstillinger og forestillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale smaker

Lørdag er markedsdag og prisbelønte Stroud Market regnes som en av de beste, men også andre byer og landsbyer, inkludert Tetbury, Gloucester og Cirencester, har utmerket marked med lokal ost, pølser, sennep og epler for å nevne noe.

Polo

Cotswold er kjent for polosport, polo-festivaler og det arrangeres polo-kamper hver helg fra mai til september. Tilskuere er velkommen til kamper spilt på Beaufort Polo. For de som ønsker å lære eller forbedre sine ferdigheter, er det åpent for ridning og polo undervisning av godkjente trenere hele året.

En pub-klassiker

En tradisjonell skysstasjon i hjertet av Cirencester ble til puben The Fleece og en historie som går tilbake til 1651, da kong Charles II gjemte sine soldater i bygningen. Et ideelt sted for mat og drikke med en meny fokusert på pub klassikere som burgere og grillmat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Hotellet The Porch House.

DAG 2:

Legg ut på en sykkeltur og utforsk Costwolds vakre byer og landsbyer. Det er også mulig å leie en elektrisk sykkel og til og med en guide. Turen foregår på rolige landeveier og stier, og er innom populære landsbyer som Burford, Chipping Campden, Kingham og Northleach.

Mat-Mekka

Originalt skilt for hjemmelaget iskrem.
Originalt skilt for hjemmelaget iskrem.

I 2002 åpnet Lady Carole Bamford gårdsutsalget Daylesford Organic og kafe på familiens gård, og er siden utviklet til litt av et mat-mekka. Det finnes Daylesford gårdsbutikker på eksklusive steder som Londons Notting Hill og varehuset Selfridges, men det er fortsatt stas å komme til originalen. Hennes pub The Wild Rabbit i nærheten av Kingham har en Michelin stjerne og en meny med fokus på ingredienser fra Daylesford.

Mini-landsby

I landsbyen Bourton-on-the-Water finnes en fortryllende liten attraksjon, en modell og en mini-kopi av selve landsbyen, med landemerker som to kirker, en vannmølle og bonsai-trær. Det tok håndverkere fem år å bygge denne Lilleputt-attraksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gin til middag

Så til de grader er gin på mote, ikke minst i England. Og få steder er bedre å nyte en G&T, altså gin og tonic, enn på The Feathers i den pittoreske Cotswold byen Woodstock. Denne baren står oppført i Guinness Book of Records for å ha mer enn 400 ulike gin-varianter fra hele verden. I restauranten tilbys en såkalt Gin-fusion meny med passende gin servert med hvert enkelt rett. Da er det godt å vite at Feathers har 21 rom og suiter til rådighet.

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på King Goya