Skaper imponerende kunstverk til fots

Simon Beck reiser verden rundt for å tråkke opp innviklet og kortlivet kunst i snøen med bare truger på føttene.

Det siste tiåret har snøkledde fjell og islagte vann i De franske alper, Canada, USA og Norge vært åsted for fantastiske bilder av snøkrystaller, ulv som hyler mot månen og innviklede figurer. De er alle lagd av én enkelt mann med truger på beina.

58 år gamle Simon Beck har jobbet det meste av sitt voksne liv med å tegne orienteringskart. Hjemme på hylla har han gullmedaljer fra britiske orienteringsmesterskap, og han tar i bruk alle sine kartkunnskaper når han gjør det han liker best: Tråkke opp enorme, vakre kunstverk i snøkledd landskap.

(Saken fortsetter under)

11 timer og 25 mil til fots

Til å hjelpe seg har han et kart der han har tegnet inn motivet på forhånd, et kompass, et prismekompass og ikke minst varme sokker, støvler og truger. Et enkelt bilde kan ta elleve timer å lage og bestå av inntil 25 mil med nitid gåing frem og tilbake i bestemte retninger.

Beck produserer rundt 30 snøtegninger hver vinter på den nordlige halvkule, hovedsakelig i Alpene. Da han startet for ti år siden, gjorde han det for moro skyld. I dag er det blitt hans hovedbeskjeftigelse.

– Når du har et blankt ark så tegner du på det. Å tegne på kritthvit snø på virket som en naturlig ting å gjøre, fortalte han i et tidligere intervju med The Guardian.

– Når du reiser til skianlegg, ser du ofte tegninger i snøen som barna har laget. Tenåringer tegner uhøflige ting, og på Valentinsdag er det hjerter over alt. Den eneste forskjellen er at jeg gjør det på litt større skala.

Les også: Byene som livet snudde ryggen til

(Saken fortsetter under)

Making the circle of the dragon for Baslev's movie DRAKONY, in Siberia (Yakutsk) in October 2015. 📷: @banigroy

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

Fra snø til undertøy

I løpet av de siste tolv årene har Beck gjennomført 240 tegninger, og til AccuWeather forteller kunstneren at hans arbeid har en dypere mening enn å bare være en fryd for øyet.

– Det ligger et miljøbudskap bak motivene som handler om at snø er vakkert. Vi trenger snø, vi trenger vinter og vi skal ikke ødelegge det for mye.

Beck tar bilder av kunstverkene sine fra luften og tjener penger på å selge bildene i etterkant. Men han hadde nok neppe ventet at de også skulle finne veien til klesbransjen. I 2014 lanserte det newzealandske klesmerket Icebreaker en egen ullundertøykolleksjon basert på Becks verker - The Art of Nature Simon Beck Collection.

(Saken fortsetter under)

Simon Beck har delt bilder av sine kunstverk på Instagram:

Each snowshoe drawing takes thousands of steps to complete. 👣

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

#snowart #geometry #nature #simonbeck #lesarcs #bluebird #snowshoeing

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

#arte #snowshoe #geometry #ephemeral #fractal #mandala #simonbeck

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

A maple leaf from last years visit to Canada. @toqueandcanoe @visit_canada @explorecanada @skibig3 @banff_lakelouise

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

Enklere i sand

De siste par årene har Beck utvidet repertoaret til også skape tegninger i sand. Det hele startet i 2014 da han ble kontaktet av en velstående amerikaner som ønsket å hente ham inn til å gjøre et kunstverk på stranden som en del av en live opptreden.

Siden er det blitt flere strandturer. Som hjelpemidler bruker han kompass og en rake.

– Den største forskjellen mellom strand og snø tegning er at på en strand kan du vanligvis gå over den uten å etterlate deg så mye til spor, eller et spor i det hele tatt, forteller han til The Guardian.

– Dermed kan du måle opp uten å etterlate uønskede spor underveis. Dessuten er det enklere å gå på flat sand enn dyp snø. Problemet melder seg om du ikke har tenkt på tidevannet.

A great progress shot of a recent beach mural by @quantockandexmoor

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

An over head shot of the most recent sand mural.

Et bilde publisert av Simon Beck (@simonbeck_snowart)

Les også:

Landene som ikke lenger eksisterer

Disneyland skjuler en av verdens mest eksklusive klubber

På denne paradisøya er det totalforbudt å gå i land

Personvernpolicy