Norwegian jobber med Ryanair-avtale

Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian under et pressetreffet på hovedkontoret på Fornebu fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian under et pressetreffet på hovedkontoret på Fornebu fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian er i ferd med å få til en avtale om samarbeid med Ryanair, ifølge flere medier. Målet er å få til en avtale, bekrefter Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Nettavisen er det «kun teknikaliteter» for en såkalt feeder-avtale mellom de to lavprisgigantene.

Overfor NTB vil administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian ikke bekrefte at de er i ferd med å signere avtalen, men han opplyser at det arbeides med en slik ordning.

– Målet er en avtale som skal være god for begge parter, og begge ønsker å få det til, sier Kjos.

NTB får opplyst at det kan dreie seg om alt fra felles booking til overføring av passasjerer til felles bagasjehåndtering. Det store spørsmålet skal være om det lar seg løse rent teknisk og hva som eventuelt blir kostnadene.

Les også: SAS slår Norwegian hårfint på passasjerer

Norwegian dropper inkasso på passasjeravgift

Planlegger 50 nye ruter

Norwegian planlegger 32 nye fly, rundt 50 nye ruter og 2000 flere medarbeidere i 2017.

– Vi kommer med nye ruter nå i neste uke, først og fremst fra Storbritannia. Vi begynner å fly fra Skottland og Irland mot østkysten av USA, og vi kommer til å fly veldig billig, sier Kjos til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye samarbeidet med Ryanair vil først og fremst skje utenfor Norge.

– Det er ingen hemmelighet at vi kommer til å lansere ruter fra Cork og inn mot Boston-området. Vi flyr ikke ruter inn til Cork i dag, men Ryanair flyr 18 ruter inn til Cork, fra plasser som vi ikke en gang kan navnet på. Så det er klart at mange der vil til USA, og da er det bare å hoppe på Ryanair og fly via Cork, sier Kjos.

Les også: Norwegian tilbakebetaler flypassasjeravgift til noen kunder

Ryanair er Europas største flyselskap

Passasjerrekord for Ryanair