Meny

Sydenturister rundlurt av falske utleiere

Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix
Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix
Flere turister på Kanariøyene er blitt lurt trill rundt av fiktive selskap.

Flere har betalt dyr leie for ferieboliger som senere viste seg ikke å eksistere.

Det er særlig britiske turister som skal ha blitt svindlet av selskaper på Kanariøyene, skriver Spaniaposten.

Sist helg landet minst 20 familier på Arrecife på Lanzarote. Kort tid etter landing ble de klar over at de var blitt svindlet. Deretter måtte de skaffe seg alternativ overnatting.

Ser idyllisk ut

Ifølge Daily Mail har denne form for svindel tiltatt i styrke i løpet av de siste årene. Turister som har gledet seg til en etterlengtet ferie har opplevd at feriedrømmen er blitt lagt i grus.

Bildene av leilighetene ser idylliske, og i noen tilfelle, luksuriøse ut. Derfor er nedturen desto større når turistene oppdager at de er blitt lurt.

Noen turister har oppdaget at ferieboligen allerede var bebodd og booket av andre, gjennom lovlige selskap.

Andre har opplevd at kontaktpersonen som skulle møte dem på flyplassen, aldri dukket opp eller kunne nåes per telefon.

Flere arrestasjoner

Bildene av leilighetene ser idylliske, og i noen tilfelle, luksuriøse ut. Derfor er nedturen desto større når turistene oppdager at de er blitt lurt. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Bildene av leilighetene ser idylliske, og i noen tilfelle, luksuriøse ut. Derfor er nedturen desto større når turistene oppdager at de er blitt lurt. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Etterforskning av svindelen har resultert i flere arrestasjoner, blant annet i Spania, skriver Daily Mail. Til sammen  20 spanjoler og rumenere er pågrepet. De skal ha svindlet turister for om lag åtte millioner norske kroner. Politiet har stengt flere bankkonti og tatt beslag i blant annet biler og båter.

Spansk politi har foreløpig avvist å frigi navnene på de tilsynelatende falske selskapene og nettstedene som formidler de fiktive ferieboligene så lenge saken er under etterforskning.

Familie tapte 40.000 kroner

De uheldige kjøperne av falske ferieboliger blir lovet å få pengene tilbake hvis de er misfornøyd. Men etter at pengene er overført slutter selskapet å svare på epost-henvendelser.

En familie skal ha tapt nærmere 40.000 kroner på det som skulle være en 14 dagers drømmeferie.

Svindelen er spesielt utbredt på Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura.

Annonse
Populært