Meny

Drittdårlige badeforhold ved populære strender

Vannkvaliteten ved flere av Melbournes strender er dårlig som følge av bæsj i badevannet. Dette bildet er tatt ved Apollo Bay i 2009. Foto: Volker Kannacher/Flickr

Australske myndigheter advarer mot å svømme ved noen av Melbournes mest populære strender. Årsaken skyldes avføring i badevannet.

Mens det her i nord er kun de mest hardføre som begir seg ut i vannet for en forfriskende kald vinterdukkert, er det full sommer og yrende badeliv på den andre siden av kloden.

Nå går imidlertid australske miljømyndigheter ut og advarer strandløver mot å ta en svømmetur ved noen av Melbournes mest populære strender.

Årsaken skyldes flere stormer som den siste tiden har skylt avføring fra dyr og mennesker ut i badevannet og dermed senket vannkvaliteten ved 21 av de 36 strendene som til nå er blitt undersøkt.

Les også: – Europas strender blir renere

(Saken fortsetter under)

Det forurensede vannet kan forårsake gastroenteritt, også kjent som mage-tarmkatarr, som gir smerter i magen, kvalme, oppkast og diaré. Særlig gamle og småbarn anmodes om å holde seg på stranden, ettersom de har mindre reserver og dårligere kontrollmekanismer enn friske voksne mennesker.

I et intervju med ABC News forteller Anthony Boxshall ved Environment Protection Authority at dårlig vannkvalitet øker sykdomsrisikoen med mellom fem og ti prosent.

– Vannet skal være tilbake til det normale i løpet av cirka 24 til 48 timer. Med mindre det kommer mer regn slik prognosene foreløpig antyder at er mulig.

Les også:

Her finner du de beste strendene

Denne stranden har verdensrekord i hvit sand

Europas flotteste strender ligger på greske øyer

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært