Slik ser fremtidens hoteller ut i 2060

Artikkelen fortsetter under annonsen

3D-printere, smart-toaletter, senger som tilpasser seg deg og ansiktsgjenkjenning som inngangsnøkkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På innsiden av det smarte hotellrommet

Innen 2060 vil standard-hotellrommet du kjenner i dag ikke være til å kjenne igjen. Fremtidens rom vil være personlig tilpasset og så teknologisk smart ned til den minste detalj. Det inkluderer:

  • Du låser opp rommet ved hjelp av ansiktsgjenkjenning
  • Sensorer fanger opp alt du gjør
  • TV-en snakker tilbake til deg
  • Alle overflater blir interaktive og med smart-skjermer
  • Baderommet vil ha smart-toaletter og speil som streamer nyhetene direkte
  • Neuroforsterkede aromaer vil sprayes fra interaktive spa-vegger, som selv oppdager om du er stresset, og gi en bedre søvnkvalitet
  • Spesielle håndklær med nanoteknologi som fjerner forurensing
  • Trådløse temperaturkontroller som tilpasser seg automatisk
  • Selvbyggende og personlig tilpassede senger som baserer seg på neuro-tilbakemeldinger
  • Personlige opplevelser på rommet, som hologrammer fra en musikk-konsert.

2016 er på hell og et nytt år venter med spennende reise- og overnattingsopplevelser. Men hvorfor stoppe med 2017 når vi kan skru krystallkula lenger frem til 2060, der hotellene vil være basert på dine drømmer og ønsker.

Sammen med futuristen Dr. James Canton ved Institute for Global Futures, har Hotels.com utarbeidet studien Hotels of the Future som viser hvordan reise- og overnattingsopplevelsen vil være endret om et år, om 25 år og så langt frem i tid som 2060.

Forutse de reisendes drømmer og ønsker

Måten reisende velger en destinasjon, bestiller en tur, reiser dit og selve oppholdet vil endres dramatisk i fremtiden. Fremtidsprognosene i studien viser at superteknologi kommer til å møte supervitenskap.
– Trender innenfor teknologi, vitenskap og underholdning kommer til å forandre hotellopplevelsen dramatisk for de reisende. En ny måte å kombinere big data, kunstig intelligens og muligheten til å forutse de reisendes drømmer og ønsker, betyr at reiseopplevelsen vil endres, forklarer James Canton i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Futuristen Canton spår blant annet at hotellbestilling i fremtiden vil gjøres ved hjelp av dataprogrammer med kunstig intelligens som bruker intuitiv databehandling.

– Den nye reisedesign-teknologien vil hjelpe med å legge opp skreddersydde hotellopplevelser. Og det er ikke over i det du sjekker ut, for nye analyser vil også sikre livslang oppfyllelse av reisedrømmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Stadig flere hotell tilbyr luksus for firbente

(Saken fortsetter under)

ROBOT-BUTLER: De kan gjøre alt fra å ønske gjester velkommen på flyplassen, tilby gourmetmat-service og rydde rommet til å holde gjester med selskap.

Topptrender i 2060

Så hvordan ser trendene for fremtidshotellene ut i 2060? Her er noe av det vi kan se frem til, ifølge James Canton:

Robot-butlere

Selvstendige roboter som designes på nett før ankomst. De kan programmeres med spesielle egenskaper, språk og informasjon som gjør hotelloppholdet ditt til noe helt ekstra.

Drømmehotell på bestilling

Hoteller som setter seg sammen selv og som forandres etter gjestens ønsker. Disse hotellene vil bruke nanoteknologi og maskiner som kan sette opp nye miljøer, bygninger eller fysiske verdener.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3D-maskiner i alle rom

Bagasje vil tilhøre fortiden, i stedet vil en 3D-maskin skape det gjesten trenger akkurat der og da, som et nytt par sko, klær, medisiner, til og med datamaskiner og telefoner.

Neurodrømming

Hoteller vil tilby gjestene sine tilgang til neuroteknologi, så de kan programmere drømmene sine og velge om de vil slappe av, lære noe nytt eller bare kose seg. Muligheten til å velge mareritt eller våte drømmer er ikke nevnt som alternativ.

Velvære og helse på hotellspa

Spa 2.0 baserer seg på DNA-analyser og fokuserer på å forlenge levetiden din. Du vil få tilpassede og forebyggende programmer som er laget for å vitalisere, gi bedre helse og kunne forstå dine fremtidige helserisikoer.

Les også: Kåret til verdens beste spa-hotell

(Saken fortsetter under)

Artikkelen fortsetter under annonsen
FREMTIDENS TRANSPORT: Fremtiden for transport til flyplassen innebærer både high-tech og høyhastighet.

«Pods» som kjører selv, flyvende robotbiler og Hyper Loop

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremtidige transportmuligheter inkluderer selvkjørende pods, flyvende robotbiler som vil hjelpe deg å unngå trafikk-kork, og større nyvinninger som Hyper Loop - supersonisk flytrafikk, som transporterer deg hundrevis av kilometer i løpet av sekunder.

Mobilbetaling med DNA

DNA er den ultimate identifikasjonsmetoden, og kommer til å bli brukt til å bekrefte identiteten din både når du bestiller og når du betaler på nett.

Øko-hoteller

I fremtiden vil alle hoteller være fullstendig bærekraftige. De vil være energieffektive, kjøpe og selge energi på energibørsen Renewable Energy Grid, kun bruke trygge og rene produkter, benytte seg av den nyeste solcelleteknologien og ha et lavt karbonavtrykk.

«Utvidet virkelighet»-hoteller

Fremtidens reisende kommer til å kunne bo på hoteller som er dels fysiske og dels virtuelle. Mens en virtuell virkelighet bare gjengir verden som den er, vil en «utvidet virkelighet» blande den virkelige verden og den virtuelle verden sammen. Millioner av innovative scenarier blir mulige – kunne det friste med en ekskursjon til Afrika eller hva en reise til Machu Picchu i Peru?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Genetiske gourmet-tilpasninger i hotellrestauranter

Hotellrestauranter vil tilby mat som er spesielt tilpasset den enkeltes gane, basert på DNA-analyser. Allerede før du ankommer hotellet, vil din diett og ernæringsmeny designes basert på din DNA og optimalisert for din helse.

Tredimensjonale opplevelses-hoteller

Fremtidens hoteller vil tilby temaer basert på tredimensjonale, utvidede virkeligheter. De vil bli underholdningsopplevelser vi bare kan drømme om i dag. Reisende kan vente seg en interaktiv, live opplevelsesarena, hvor hotellet spiller en rolle i opplevelsen.

Les også:

Sparer mest penger ved å booke hotell på søndag

Hotell-bibelen er i ferd med å sjekke ut

Dette blir verdens første hotell med egen regnskog