Beredskapspenger til Preikestolen etter travel sommer

Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. I sommer tok 85.000 turen opp. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. I sommer tok 85.000 turen opp. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turistforeningen og Stiftelsen Preikestolen jubler etter bevilgningen på to millioner kroner i en beredskapspakke for Preikestolen og Kjerag over statsbudsjettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er fantastiske nyheter som vi har jobbet lenge for. Nå sier regjeringen at dette også skal være et statlig ansvar. Så langt har beredskapsarbeidet blitt finansiert lokalt, sier daglig leder Audun Rake i Stiftelsen Preikestolen til Stavanger Aftenblad.

I tillegg er det lagt inn 7,5 millioner kroner til fysisk tilrettelegging av nasjonale turstier, hvor attraksjonene Trolltunga, Kjerag og Preikestolen nevnes spesifikt.

– Vår region har i et bredt samarbeid over lang tid utviklet disse til noen av landets fremste turistattraksjoner, så det er nå på tide at staten bidrar med anerkjennelse av den store betydningen disse har for hele landet, sier daglig leder Preben Falck i Stavanger turistforening til avisen.

Preikestolen opplevde ny besøksrekord i år, og hjelpemannskapene i området fikk samtidig en økning i antall redningsoppdrag. Totalt 285.000 personer tok seg opp på Preikestolen i sommer, noe som er 10.000 flere enn rekordsommeren 2015.