Brautende oppførsel på fly får konsekvenser

Det kan få store konsekvenser hvis du oppfører deg dårlig på fly.
Det kan få store konsekvenser hvis du oppfører deg dårlig på fly. Foto: g-stockstudio / Istock.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Delta Airlines har utestengt en høylytt Trump-støttespiller på livstid. Det er heldigvis ting du kan gjøre for å unngå samme skjebne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske flyselskapet har forbydd en mann å fly med selskapet etter en tirade om den kommende presidenten, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Mannen kom med et tilsynelatende uprovosert utbrudd som inneholdt fornærmelser av Clinton-støttespillere. En passasjer filmet seansen, og videoen er sett 2,6 millioner ganger på Facebook.

Les også: Stadig mer dårlig oppførsel om bord i fly

Saken fortsetter under videoen.

I et notat til ansatte og publikum beskriver Delta Airlines passasjerens oppførsel som «uhøflig og respektløs overfor sine medpassasjerer».

Flyselskapet skriver at mannen har blitt utestengt på livstid, og at det vil utstedes refusjoner til alle passasjerer om bord.

Les også: Pilot: – Her er det best å sitte når det er turbulens

Nå som mange skal på juleferie, kan det være passende med en påminnelse om hva som er god og dårlig flyetikette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er rådene fra nyhetsbyrået AFP Relaxnews:

Kan det ikke løftes, bør det ikke pakkes

Flyvertinner skal ikke brukes til å løfte håndbagasjen din til hattehyllene. Hvis flyvertinner må hjelpe hver eneste passasjer med bagasjen, vil det ta veldig lang tid og kabinbesetningen vil bli utslitt. Pakk lett.

Justering av seteryggen

Muligheten til å lene seteryggen tilbake er alltid et hett emne for diskusjon. Det er i det minste ikke urimelig å foreslå at du holder seteryggen oppreist under måltidene. Det er også høflig å sjekke om justeringen vil søle drikke eller velte en bærbar PC. En slikk sjekk vil trolig bli verdsatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hold knær og føtter for deg selv

Dette punktet kan være vanskelig for de langbeinte reisende, men ifølge en undersøkelse gjort av Expedia, er spark i setet den mest irriterende oppførselen om bord i et fly. Det kan derfor å være lurt å være oppmerksom på om du knetakler en medpassasjer i ryggen under flyvningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velg sete med omhu

Hvis du vet at du drikker mye under reisen og dermed besøker toalettet ofte, er det best å unngå vindusplassen hvor du risikerer å måtte klatre over andre passasjerer fem ganger i løpet av flyturen. Velg heller setet i midtgangen.

Det er også best å bli sittende mens måltidet serveres, slik at du unngår å bli innesperret av to traller og dermed forstyrre serveringen.

Uoppmerksomme foreldre

Etter setesparkere er det uoppmerksomme foreldre som er mest irriterende, ifølge den ovennevnte undersøkelsen fra Expedia. Vi vet alle at barn er barn, men det finnes en grense. Hvis medpassasjerer føler at du ikke gjør nok for å kontrollere skriking, hopping og matkasting, kan du forvente kjeft fra andre passasjerer.

Retten til armlenet

Dette er sannheten om armlenet: personen som sitter i midten har rett på armlenet. Det er fordi vindusetet anses å ha den beste utsikten, mens passasjerer som sitter ved midtgangen har privilegiet av å komme ut av flyet først.

Les også:

Ulovlig drikking resulterte i flyreiseforbud

Ønsker folkeskikk om bord

Her er det mest skittent på flyet