Kunder skjeller ut Scandic-hotellet i Karasjok på nettet

Fotograf Tor Even Mathisen delte disse bildene på Facebook etter at han overnattet i gjestehuset til Scandic Karasjok tidligere denne uken til en pris på 1049 kroner natten. Foto: Tor Even Mathisen

Til en pris på over 1000 kroner natten fikk gjestene et rom uten TV, med bad og toalett på gangen. «Gammelt og shabby», «forferdelig lytt» og «ikke helt rent», er beskrivelser fra folk som har bodd i hotellets gjestehus.

Fotograf Tor Even Mathisen delte bildene i galleriet over på Facebook etter at han overnattet i gjestehuset til Scandic Karasjokk tidligere denne uken. Da han bestilte fikk han beskjed om at det var lavere standard i gjestehuset enn i hotellet for øvrig, men ble ikke informert om at det var felles do og dusj på gangen, og tvilsomt renhold.

Mathisen betalte 1049 kroner for en natt, og bemerker overfor NRK som først omtalte saken, at «det går an å gjøre litt innsats for å få det til å se ut. Det virker ikke som de bruker så mye energi på det».

Han får støtte fra Børre Steinar Børresen som hadde en tilsvarende opplevelse, da han besøkte Scandic Karasjok i april. Da betalte han 100-lappen mer enn Mathisen for en natt i gjestehuset, som han sier minner om gjestgiverier fra 60-70-tallet.

– Om prisen hadde vært en tredel så hadde det vært noe annet. Det var ikke det at vi savnet tv, men det å måtte gå på toalett og bad i en annen del av bygget er spesielt. Det er lenge siden jeg har overnattet på et sted hvor jeg, når jeg må på et toalettbesøk, møter to andre i truser ute i gangen. Det var en spesiell opplevelse, sier Børre Steinar Børresen til ABC Nyheter.

Da han og reisefølget tok inn på Scandic Karasjok tidligere i år, hadde han vært på hotellet mange ganger tidligere, men det var første gang de hadde opplevd å bestille over nett og få rom i det gamle gjestehuset.

– Jeg er vant med ulike standarder på hotellrom, men vanligvis avspeiler prisen man betaler den standarden man får. Prisen 1149 kroner for en natt gjelder for hotell med alminnelig standard, sier Børresen og fortsetter:

– Det var ingen ting i oppsettet på nettet som tydet på at vi skulle få et slikt rom. Vi så at det var to senger der inne, så vi skrev at vi ønsket dobbeltseng. Men stor ble overraskelsen da vi kom på rommet og så to senger i hver sin ende av rommet.

Les også: Her får du hotellrom for 7 kroner natta - men ville du bodd her?

Personalet beklaget prisen

Da Børresen spurte personalet om prisen virkelig stemte, beklaget de at den var så høy som den var.

– De følger det de har fått beskjed om. Da jeg spurte om det var rimelig at vi fikk en form for kompensasjon, endte det med at de ordnet et ekstra glass med god vin til middagen, sier han.

– Jeg er vant til at Scandic Karasjok er et bra hotell med flotte folk i resepsjonen og veldig god mat i restauranten, så opplevelsen vi hadde tidligere i år sto i innmari stor kontrast til det. Den fløyen får ikke noe skryt fra meg, sier Børresen til ABC Nyheter.

Les også: The Thief kåret til Nord-Europas beste hotell

– Gammelt og shabby

Også på reisenettstedet TripAdvisor har folk klaget sin nød etter å ha overnattet i Scandics gjestehus.

«En søvnløs natt med konstant bråk i et forferdelig lytt lokale», skriver en bruker på nettstedet.

«Ved innsjekking får jeg beskjed om at jeg har fått rom på noe de kalte for gjestehuset. Et skikkelig gammelt og shabby bygg et stykke fra hotellbygget. Rommet var gammelt og ikke helt rent, med klissete flekker på gulvet», skriver en annen.

«Føltes som leirskole all over again», skriver en tredje.

«Gangen var skitten hvor det lå brukt snus og søppel ... Fellesdusjen og toalettet var skittent med urin på gulvet og toalettet», skriver en fjerde.

Disse anmeldelsene står i sterk kontrast til vurderinger fra gjester som har bodd i hotellets andre rom. Her er det mange som er godt fornøyd.

Les også: Hotell-hygienen i Oslo er blant verdens verste

– Må gå over rutinene våre

Administrerende direktør i Scandic Hotels AS, Svein Arild Steen-Mevold, sier at bildene til Mathisen ikke var noe hyggelig syn.

Han sier at hvis gjestene opplever at de ikke har fått informasjon om den lavere standarden i gjestehuset ved bestilling, så må de gå over rutinene sine.

– Vi bruker gjestehuset når det er fullt. Det er også mulig å bestille dem som økonomirom. Da er det merket med en enklere standard, og at man deler dusj og bad. Hvis man bestiller i resepsjonen, får man beskjed om hva slags standard det er, sier han til NRK.

Steen-Mevold forklarer videre at prisene svinger etter sesong og etterspørsel, og at rommene i gjestehuset alltid skal være billigst. Torsdag lå prisen på 749 kroner inkludert frokost.

Les også: Dette norske hotellet er på listen over verdens beste hoteller

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden