Lufthansas flygere gir seg ikke

Bakkemannskap fra Lufthansa demonstrerte onsdag morgen mot flygerstreiken. På plakatene krever demonstrantene at partene går med på megling. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix
Bakkemannskap fra Lufthansa demonstrerte onsdag morgen mot flygerstreiken. På plakatene krever demonstrantene at partene går med på megling. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I én uke har Lufthansas flygere streiket med 24 timers varsel, kun avbrutt av en todagers pause. Onsdag måtte selskapet innstille ytterligere 890 flyginger.

Den pågående streiken er den 15. i rekken siden forhandlingene brøt sammen i april 2014.

Siden onsdag i forrige uke er over en halv million passasjerer blitt rammet, både på Lufthansas innenriks- og utenriksruter. Søndag og mandag varslet flygerne streikepause, men igjen brøt samtalene mellom Lufthansas ledelse og flygerforbundet Cockpit sammen, og tirsdag var det klart for en ny arbeidsnedleggelse.

Konflikten ble i utgangspunktet utløst av selskapets planer om å endre på betingelsene for tidligpensjon. Flygerne er også bekymret for mer bruk av innleide og billigere flygere.

Onsdag morgen samlet andre ansatte i Lufthansa seg til demonstrasjoner med krav om at streiken avsluttes og partene går med på megling.

Fortsatt er avstanden stor mellom partene. Cockpit krever en lønnsøkning på 3,66 prosent i året og vil at den skal ha tilbakevirkende kraft på fem og et halvt år.

Les også: Hit kan du søke ly for kulden uten å risikere jetlag

Personvernpolicy