Lufthansas flygere gir seg ikke

Bakkemannskap fra Lufthansa demonstrerte onsdag morgen mot flygerstreiken. På plakatene krever demonstrantene at partene går med på megling. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix
Bakkemannskap fra Lufthansa demonstrerte onsdag morgen mot flygerstreiken. På plakatene krever demonstrantene at partene går med på megling. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I én uke har Lufthansas flygere streiket med 24 timers varsel, kun avbrutt av en todagers pause. Onsdag måtte selskapet innstille ytterligere 890 flyginger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den pågående streiken er den 15. i rekken siden forhandlingene brøt sammen i april 2014.

Siden onsdag i forrige uke er over en halv million passasjerer blitt rammet, både på Lufthansas innenriks- og utenriksruter. Søndag og mandag varslet flygerne streikepause, men igjen brøt samtalene mellom Lufthansas ledelse og flygerforbundet Cockpit sammen, og tirsdag var det klart for en ny arbeidsnedleggelse.

Konflikten ble i utgangspunktet utløst av selskapets planer om å endre på betingelsene for tidligpensjon. Flygerne er også bekymret for mer bruk av innleide og billigere flygere.

Onsdag morgen samlet andre ansatte i Lufthansa seg til demonstrasjoner med krav om at streiken avsluttes og partene går med på megling.

Fortsatt er avstanden stor mellom partene. Cockpit krever en lønnsøkning på 3,66 prosent i året og vil at den skal ha tilbakevirkende kraft på fem og et halvt år.

Les også: Hit kan du søke ly for kulden uten å risikere jetlag