Svev over jordens mest spektakulære severdigheter

Google gir deg muligheten til å sveve over jorda i en virtuell virkelighet.

Virtual reality (VR)

  • Datateknologi som simulerer fysiske omgivelser og gir en illusjon av at man beveger seg i en annen verden.
  • Brukes både om anvendelser der man skaper en slags tredimensjonal verden på en vanlig dataskjerm, og om anvendelser som krever spesielle skjermer, hansker, sensorer, stoler og annet utstyr for å stimulere flere sanser på en svært virkelighetsnær måte.

(Kilde: Store norske leksikon)

Det er få forunt å få muligheten til å se alle klodens vakreste steder. Men det finnes en mulighet til å oppleve vår fantastiske verden mens vi selv sitter i vår egen stue.

Ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews, tar «Google Earth VR» brukerne med på en oppslukende virtuell flytur over jorda og viser storbyer, kjente landemerker og vakre naturomgivelser i all sin prakt. Det hele nytes i fugleperspektiv.

«Google Earth VR» lar brukerne boltre seg på 510 millioner kvadratkilometer og mulighet til å besøke en mengde steder. I tillegg inneholder applikasjonen blant annet filmlignende rundturer i Alpene, Grand Canyon og Amazonas-jungelen.

Applikasjonen «Google Earth VR» kan lastes ned gratis fra spillplattformen Steam. Men du trenger et VR-headset, og foreløpig er det kun HTC Vive som er det eneste som er kompatibelt med reiseprogrammet.

Les også:

Besøk dinosaurene med Google

Blir dette årets julegave-hit?

10 elektronikk-nyheter fra Vegas-messa

Personvernpolicy