Meny

Tre tonn papirsnø skal skape julestemning

Intressen for svenske juletradisjoner er økende hos nordmenn ifølge informasjonssjef i Liseberg, Katarina Warnström. Foto: Adam Ihse / Scanpix / NTB scanpix
Tre tonn snøfnugg laget av miljøvennlig papir skal gi Lisebergs besøkende julestemning.
Uten snø blir det ikke julestemning. Derfor tar Liseberg saken i egne hender. Foto: Liseberg

– Det er vanskelig å garantere en kald desember i Gøteborg, så å lage kunstsnø er risikosport. Den beste løsningen er snø laget av miljøvennlige papirbiter, som skaper et svært autentisk vintermiljø og den helt riktige julestemningen. Tre tonn papir skal dekke Liseberg, så her blir det vinter uansett, sier Katarina Warnström, informasjonssjef i Liseberg i en pressemelding.

Julemarkedet på Liseberg er Skandinavias største julemarked, og det er ventet at over 30.000 nordmenn vil ta turen til den svenske fornøyelsesparken for å finne julestemningen.

Det tradisjonsrike julemarkedet samler rundt 75 boder med matprodusenter og julehåndverkere fra hele Sverige. Foto: Liseberg

– Det er en kjent sak at mange nordmenn reiser til Sverige for å handle julemat. Våre undersøkelser viser imidlertid at nordmenn også har fått øynene opp for svensk julekultur, og at mange har som tradisjon å komme til Liseberg for å finne julestemningen, sier Warnström.

Sammen med papirsnøen skal fem millioner julelys og 1262 julegraner sette rammene rundt årets marked. 

Publikum kan ellers se Nøtteknekkersuiten bli oppført på skøyter, kanefart med reinsdyr, julenissens verksted og de kjente karusellene og berg-og-dalbanene. 

Reise
Populært