Meny

Betaler ut én milliard til nordmenn som blir syke i utlandet

Å havne på sykehus i utlandet kan være svinedyrt. I 2016 ligger det an til rekordutbetalinger fra forsikringsbransjen til nordmenn som har vært på reise. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Det ligger an til rekordutbetaling av reiseerstatning i 2016. Så langt er 1,7 milliarder kroner betalt ut av forsikringsbransjen. I år vil én milliard gå til erstatning i forbindelse med sykdom.

I 2015 ble det satt rekord i reiseerstatninger. Erstatningsutbetalingene var da på over 2 milliarder kroner, og hadde økt med 8 prosent sammenlignet med 2014, viser tall fra Finans Norge.

Nordmenn reiser lenger, mye mer og til mer eksotiske strøk enn tidligere og dermed øker summene som forsikringsselskapene årlig betaler ut til folk som har vært på reise.

– Samtidig kjøper stadig flere reiseforsikring, og dette er også noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene øker, uttalte kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge tidligere i år.

2016 er enda ikke omme, men i løpet av årets første ni måneder har den samlede forsikringsbransjen utbetalt 1,7 milliarder kroner, fordelt på rekordhøye 260.000 erstatningskrav. Dermed ligger det an til ny rekord.

Les også:   Slik finner du de beste reiseforsikringene

En milliard knyttet til sykdom

Det er erstatning knyttet til sykdom som oppstår under reisen, som utgjør det meste av de utbetalte kronene. Denne delen av utbetalingen vil for første gang passere én milliard kroner i år.

– Opphold på utenlandske sykehus kan bli rådyrt. Å ha reiseforsikring blir viktigere enn noen sinne, sier sjef for Tryg Forsikring, Espen Opedal, i en pressemelding.

Det er infeksjonssykdommer som topper skadelisten både når det gjelder sykehusinnleggelse og hjemtransport. Hjerte- og karsykdommer og fall kommer på andreplass, ifølge Tryg Forsikring.

Les også:   Hver femte barnefamilie reiser uten forsikring

– Kan koste flere hundre tusen kroner

Fordi Spania er nordmenns foretrukne ferieland utenfor Skandinavia, betales det mest reiseerstatning til norske forsikringstagere etter turer dit.

Det at stadig flere tar turen til USA, der opphold på sykehus er svært dyrt, bidrar også til økningen i utbetaling. Dersom man er så uheldig å bli utsatt for en ulykke i Asia, vil det også koste mye penger å fraktes hjem.

– Uten reiseforsikring kan det fort koste flere hundre tusen kroner å bli sendt
hjem med ambulansefly fra Østen eller USA. I tillegg kommer sykehusutgiftene som du må betale selv – dersom forsikringen ikke er i orden, sier Espen Opedal i meldingen.

Kommentar:  – Du trenger ikke forsikre deg mot alt

Reise
Populært