Meny

Kåring: Verdens ti beste flyselskaper for 2017

Skal du booke internasjonale flyreiser i året som kommer, og du har mulighet til å velge mellom flere flyselskaper, kan det være greit å sjekke denne listen.

Hvert år kårer nettstedet Airlineratings.com de beste flyselskapene innen ulike kategorier. For eksempel har det norske lavprisselskapet Norwegian fått prisen for Europas beste lavprisselskap fire år på rad.

Hvert år plukker Airlineratings også ut de ti flyselskapene som de mener leverer best totalt sett.

For å kåre vinnerne vurderer nettstedet faktorer som sikkerhet, innovasjon,  komfort for passasjerene, servicenivå og ansattes engasjement, i tillegg til at de går gjennom tilbakemeldinger fra reisende.

– Vi ser etter lederskap og flyselskaper som tenker nytt for å forbedre passasjerenes opplevelse, særlig i økonomiklasse, sier Arlineratings' redaktør

Geoffrey Thomas i en pressemelding.

For fjerde år på rad er Air New Zealand kåret til «Årets flyselskap», og topper dermed listen over de ti beste flyselskapene i verden.

Les også:  Verdens verste flyselskaper

– Oppsiktsvekkende bragd

Airlineratings trekker særlig frem faktorer som gode finansiell resultater, flyinnovasjon, sikkerhet og lederskap innen miljøhensyn, når de begrunner hvorfor Air New Zealand er best i verden.

– Disse faktorene har gjort flyselskapet til en trendsetter innen bransjen, heter det i en pressemelding.

– Air New Zealand er ganske enkelt et flyselskap i første klasse. Og tar man med i betraktning hvor selskapet holder til og landets størrelse, er bragden enda mer oppsiktsvekkende, sier Geoffrey Thomas i meldingen.

Les også:   Tre flyselskap vil fly i Nord-Norge

Hopper fra 4. til 2. plass

På andreplass, opp fra fjerdeplass i fjor, finner vi australske Qantas. Hoppet skyldes blant annet at kundetilfredsheten deres har nådd et rekordhøyt nivå i løpet av 2016. I tillegg har de gjort grep for å bedre komforten og vil ta imot sine første Boeing 787-fly i 2017.

Singapore Airline på tredjeplass, har introdusert nyheter både innen økonomiklasse og businessklasse og har fått nye fly inn i flåten sin.

Cathay Pacific Airways som har sitt hovedsete i Hongkong, er at annet flyselskap som alltid gjør det bra i kåringer. Det har tidligere vunnet priser for beste businessklasse (2013 og 2015), og ble kåret til beste flyselskap i Asia/Stillehavs-regionen i 2016.

Virgin Australia og Virgin Atlantic rykker opp fra syvendeplass i fjor til femteplass i årets kåring. Begge selskapene har i hver sine markeder, tatt store steg i riktig retning, mener Airlineratings.

Les også:  Incehon er de reisendes favorittflyplass

De ti beste flyselskapene ifølge Airlineratings:

  1. Air New Zealand
  2. Qantas Airways (Australia)
  3. Singapore Airlines
  4. Cathay Pacific Airways (Honkong)
  5. Virgin Australia/Virgin Atlantic
  6. British Airways
  7. Etihad Airways (De forente arabiske emirater)
  8. All Nippon Airways (Japan)
  9. Eva Air (Taiwan)
  10. Lufthansa

Les også:  

Dette er verdens travleste flyplass

Norwegian kåret til Nordens mest populære lavprisflyselskap

Reise
Populært