Meny

27-åring har snart besøkt alle land i verden på rekordtid

En amerikansk kvinne har besøkt 181 land på litt over et år. Foto: Colourbox
Cassandra De Pecol er i ferd med å bli den første kvinnen som har besøkt alle verdens 196 suverene stater. 

27-åringen Cassandra De Pecol fra Connecticut i USA la ut på sin reise i juli i 2015. Nå har hun besøkt 180 land og har bare 16 igjen på listen.

– Jeg reiste mye i slutten av tenårene og tidlig i tjueårene. Etter å ha fullført tre og et halvt år på college, bestilte jeg en enveisbillett og reiste gjennom fire kontinenter og 26 land, sier De Pecol til CN Traveller.

Det var denne turen som inspirerte henne til å reise gjennom alle landene i verden, som ambassadør for Det internasjonale instituttet for fred gjennom turisme (IIPT).

Les også: TripAdvisor: Norges beste hoteller

(Saken fortsetter under bildet.)

– Jeg har alltid hatt lyst til å oppnå mål som er større enn meg selv, og ha en positiv innvirkning på verden, sier De Pecol til redbull.com.

Reisen som så langt har kostet omtrent 1,5 millioner kroner, vil gir henne tre verdensrekorder om hun kommer seg til de siste landene i tide: Da vil hun være den første kvinnen, den yngste amerikaneren og den personen som raskest har nådd alle 196 suverene stater, ifølge Berlingske Tidende.

De Pecol er nå i Connecticut og organiserer transport og visum til de siste 16 landene, blant andre Grønland, Syria, Kamerun, Libya og Israel.

Den bereiste ungjenta har følgende tips til reisende:

– Stol på TripAdvisor, vent så du er den siste personen som går om bord i flyet, så du kan «velge» ditt sete, og pakk lett - veldig lett, sier hun til redbull.com.

Prosjektet heter «Expedition 196 », og hun oppdaterer stadig ekspedisjonens instagramprofil med bilder tatt over hele verden.

Les også:

Reisebyrå: – Alle kan ha godt av å reise alene

Fotturer i Midtøsten: – Her kan turister vandre gjennom historien

Lonely Planet: Disse stedene bør du besøke i 2017

Reise
Populært