Fem smarte knep som gir deg billigere leiebil

<p>Leiebil-kostnader kan gi følger for reisebudsjettet ditt. Men det finnes flere spareknep du kan benytte deg av. Foto: Colourbox.com</p>
Leiebil-kostnader kan gi følger for reisebudsjettet ditt. Men det finnes flere spareknep du kan benytte deg av. Foto: Colourbox.com

Lyst til å bruke mer av reisebudsjettet på shopping og god mat og mindre på leiebil? Da kan det blant annet lønne seg å sjekke reiseforsikringen din på forhånd.

Enten det dreier seg om langferie eller en kort helgetur, kan leiebil ofte komme godt med når vi ikke vil være avhengig av offentlig transport. Og som en artikkel i Huffington Post viser, er det penger å spare på leiebil så lenge du kjenner til disse knepene som du kan benytte deg av på lovlig vis:

Unngå å leie bil på flyplassen, der prisene kan være skrudd noen hakk opp grunnet stor pågang og interesse fra ferske tilreisende. Ta heller turen innom kontorene som ligger inne i byen du skal til, der er leieprisene ofte lavere.

Les også: Leiebil-fellen kan knuse feriebudsjettet ditt

(Saken fortsetter under)

Dropp å leie bil på flyplass, det kan ende med at du betaler mer enn om du hadde leid bilen av samme utleiefirma fra et av deres kontorer inne i byen du skal reise til. Foto: Colourbox.com
Dropp å leie bil på flyplass, det kan ende med at du betaler mer enn om du hadde leid bilen av samme utleiefirma fra et av deres kontorer inne i byen du skal reise til. Foto: Colourbox.com

Dersom du jobber i bedrift, er det gode muligheter for at jobben din har en avtale du kan benytte deg av for å høste gode rabatter når du leier bil hos bestemte firmaer. Sjekk derfor med HR-avdelingen hvilke rabatter som kan gjelde for deg før du bestiller.

Vanligvis koster det deg ikke en krone i gebyr å avbestille leiebil når som helst før du kjører. Et smart triks er derfor å booke biler fra så mange selskaper som mulig og deretter avbestille de en etter en etter hvert som du ser at prisene senkes til du står igjen med den rimeligste kandidaten.

Dropp forsikringen som du får tilbud om når du leier bil og sjekk hva din egen reiseforsikring dekker. Dette finner du ut ved å kontakte forsikringsselskapet ditt eller du kan sjekke det online.

Les også: Du trenger bare én leiebilforsikring

Personvernpolicy