Meny

Stadig flere arbeidsmaur oppdager mikroeventyret

Mikroeventyr er korte utflukter som inkluderer lavrisiko-aktiviteter, som fotturer og sykling. Foto: Paolo Cipriani/Istock.com
Glem ekstremmaraton gjennom sviende ørkener, tur til høye fjelltopper og kamikazehopp; i 2017 er det mikroeventyr som er den store trenden på reiselivsfronten, skal vi tro bransjen selv.

Det er ikke alle som føler de har all verdens tid tilgjengelig til å reise på lange opplevelsesturer, eller som for den saks skyld kjenner det store suget etter å gjøre ferien så full av spektakulære eventyr som mulig. Men under World Travel Market i London denne uken ble det presentert en ny trend som reiselivsbransjen selv tror vil bli det store i 2017.

Mikroeventyr omfatter aktiviteter som turgåing, sykling, svømming, kajakkpadling og fosseklatring. Den nye trenden, som også er blitt kalt myke eventyr, er kjennetegnet av korte utflukter fylt med lavrisiko-aktiviteter. Disse krever lite opplæring i forkant, minimalt med utstyr og ekspedisjonene kan enkelt klemmes inn mellom to arbeidsdager

Les også:   Én av tre ønsker å bruke mer penger på reise

Det var den britiske eventyreren Alastair Humphreys som i 2011 introduserte konseptet med små turer med en varighet på maks noen få døgn.

Humphreys, som ble kåret til årets National Geographic-eventyrer, mener formålet med mikroeventyr er å gi deg mulighet til å ta et lite steg til siden for hverdagen og gjøre noe du ikke har gjort tidligere. Som for eksempel å sove under åpen himmel eller utforske nærområdene dine. Du kan dessuten fint reise alene, med familie eller venner.

De siste årene har reiselivsbransjen sett trenden spre seg stadig mer blant særlig europeiske reisende med lite rom på timeplanen for de lange feriene. Flere flyselskaper og turoperatører har tatt dette inn over seg og har skapt mikroeventyrpakker som et alternativ til den mer tradisjonelle storbyferien.

Les også:   Prisene på norske hotellrom står stille

Reise
Populært