Sparer mest penger ved å booke hotell på søndag

<p>Gjennomsnittlig ser man at de som bestiller hotellrom på søndager sparer mest. Dette er Hotell Iberostar Grand Hotel el Mirador på Tenerife. </p>
Gjennomsnittlig ser man at de som bestiller hotellrom på søndager sparer mest. Dette er Hotell Iberostar Grand Hotel el Mirador på Tenerife.  Foto: Apollo

En ny rapport om hotelltrender avslører at man kan spare mest penger ved å bestille hotellopphold på søndager.

Dette er ett av flere funn fra Expedia sin rapport om hotelltrender for første halvår i 2016.

De har gått igjennom alle bestillingene som er gjort på nettsiden, og analytikerne har da konkludert med at man sparer med ved å bestille på søndager.

Dette gjelder særlig for de oppholdene som starter samme dag som man bestiller og de bestillingene som ikke inkluderer lørdag kveld.

Likevel, dataene viser at turer som starter på en søndag er billigere enn turer som starter på andre dager i uken.

Billigst i november

Analytikerne fant også at de billigste månedene for hotellopphold er november og januar, mens de dyreste er, kanskje ikke overraskende, juli, august og mars (under amerikanernes «spring break»).

Når det kommer til hvor lenge før man bør bestille, kom de til at det beste var å vente mellom tre til fire uker før.

Rapporten har også sett på hvordan Brexit har påvirket reiselivsbransjen og har funnet at det er voksende interesse for turer til Storbritannia, særlig fra Singapore, USA og Europa, mest sannsynligvis på grunn av den gunstige valutakursen.

Frynsede nabolag

Dersom du virkelig skal spare penger på reisen, anbefaler analytikerne å satse på hoteller i frynsete nabolag.

Rimeligere nabolag i London, for eksempel, inkluderer Canary Wharf, Shoreditch og Tower Hill, mens nabolag man kan spare penger på i New York er Queens og Financial district. I Paris er det billigst i La Défense.

Personvernpolicy