Lufthansa feirer 50 år i Norge med ny rute

Lufthansa fløy for første gang til Norge i 1966.
Lufthansa fløy for første gang til Norge i 1966. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Fra 26. november vil Lufthansa ha ukentlige avganger mellom Tromsø og Frankfurt.

5. november 1966 gjennomførte Lufthansa sin første flyvning til norsk jord. Nå feirer de jubileet med sin aller første flyvning til Nord-Norge.

– Vi ser at reisende har en økende interesse for Nord-Norge, og satser på at den nye avgangen vil bringe flere turister til Tromsø, sier Lufthansas norgessjef Leo Tonidandel til ABC Nyheter.

Flyturen fra Tromsø til Frankfurt vil ta omtrent tre og en halv time.

I dag tilbyr Lufthansa 111 ukentlige flyvninger fra Norge, og anslår at de har fløyet omtrent 8 millioner nordmenn om bord i sine fly.

Flyselskapet var det første til å bringe den mer miljøvennlige flytypen Airbus A320neo til Oslo Lufthavn Gardermoen, og flyplassen er den eneste der Lufthansa opererer med biodrivstoff.

– Norge har alltid vært et viktig marked for Lufthansa. Norske reisende har gjennom årene gitt oss stor tillit. Nå er det vår tur til å takke for 50 fantastiske år. Vi er opptatt av å fortsette å levere høy kvalitet, satse på innovasjon og være bevisst på vårt samfunnsansvar, forteller Tonidandel.

Lufthansas norgessjef Leo Tonidandel viser frem sin favoritt blant genserne som skal auksjoners bort. Foto: Pia Gellein
Lufthansas norgessjef Leo Tonidandel viser frem sin favoritt blant genserne som skal auksjoners bort. Foto: Pia Gellein

For å markere jubileet har selskapet hatt flere kampanjer under slagordet «Norway Fly With Me». På lørdag holdes det en auksjon i Oslo der inntektene går til et utdanningssenter for jenter og kvinner i Benin som Lufthansa har grunnlagt.

Det skal auksjoneres bort retrogensere og et kunstverk av Christina Peel. Auksjonen ledes av Pia Tjelta som ønsket å stille opp ettersom hennes mor var flyvertinne.

Les også:

Lufthansa og turoperatører vil at du skal «ta en sjanse»

– SAS kan bli del av Lufthansas billigkonsept

Lufthansa slutter å fly fra Sola lufthavn

Personvernpolicy