Den Norske Turistforening vokser videre

Turistforeningen opplever markant vekst i medlemstallene. Foreningen har nå 20.540 flere medlemmer enn i 2015. Bildet er fra Rondanestien i Langglupdalen – stien går mellom DNT's hytter Bjørnhollia og Dørålseter. Rondanes høyeste fjell Rondeslottet i bakgrunnen.
Turistforeningen opplever markant vekst i medlemstallene. Foreningen har nå 20.540 flere medlemmer enn i 2015. Bildet er fra Rondanestien i Langglupdalen – stien går mellom DNT's hytter Bjørnhollia og Dørålseter. Rondanes høyeste fjell Rondeslottet i bakgrunnen. Foto: NTB scanpix

Den Norske Turistforening (DNT) opplever vekst i medlemstallet for 18. året på rad. I år er økningen ekstra stor.

– I år har vi fått hele 20.540 flere medlemmer enn i 2015. Det er et historisk godt resultat – og den største medlemsøkningen i DNTs 148-årige historie, sier foreningens generalsekretær Nils Øveraas.

Foreningen har nå 290.790 medlemmer.

Turistforeningen har de siste årene satset spesielt på barn- og unge, blant annet gjennom økt aktivitet og vekst i Barnas Turlag. Tallene viser at det er størst økning nettopp blant de yngste – Barnas Turlag (0-12 år) har fått over 20 prosent flere medlemmer i år, mens DNT Ung (13-26 år) har hatt en vekst på drøyt 15 prosent og har passert 40.000 medlemmer.

Les også: – Norske fjorder ødelegges av cruiseturisme

Nytt av året er et eget familiemedlemskap, noe DNT også merker effekten av.

– Det er gledelig at målrettet arbeid for å utvikle og forbedre tilbudet gir så konkrete resultater i form av flere deltakere og medlemmer. Og at enkle nærturer og aktiviteter for barn, unge og eldre, vokser parallelt med mer krevende aktiviteter som langturer og toppturer. Det har betydning for livskvalitet og folkehelse, og taler godt for at den positive utviklingen kan fortsette, sier Øveraas.

Les også: Her er Lonely Planets 30 favoritter for 2017

Personvernpolicy