Stadig flere hotell tilbyr luksus for firbente

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stordalen-eide The Thief er ett av stadig flere hoteller som tilbyr det lille ekstra for menneskets beste venn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye regler for innførsel av kjæledyr til Norge

Fra og med 1. juni 2016 trådte nye regler om innførsel av kjæledyr til Norge i kraft. De viktigste endringene er at det nå er tillatt å ha med seg fugler, kaniner og gnager på reise. Det kommer også nye pass til hund, katt og ilder, men du trenger ikke å bytte ut dyrets gamle pass dersom dette er utstedt før 1. juni 2016.

Du får ikke lenger unntak fra kravet om ID-merking og pass for katter og ildere som reiser mellom Sverige og Norge, så husk å få ordnet med dette før du drar. Du kan lese mer om dette på Mattilsynet sine sider.

Mange ønsker å ta med seg hele familien når tiden er inne for å reise på ferie, inkludert familiemedlemmer på fire bein. I en undersøkelse Hotels.com fikk gjennomført blant danske kvinner i 2014, oppga rundt 20 prosent at de savnet kjæledyret aller mest når de selv var på ferie.

Samtidig som regelverk har gjort det enklere å ta med kjæledyr på ferie på tvers av landegrensene, har også stadig flere hoteller åpnet sine dører for både to- og firbente.

Leker, spesialseng og førsteklasses mat

Et av disse er luksushotellet The Thief på Tjuvholmen som nylig ble kåret til Nord-Europas beste hotell av reisemagasinet Condé Nast Traveler. Du finner flere fine turstier i nærheten og bystranden ligger bare noen få poteskritt unna. Ved ankomst får hunder en egen pakke som består av seng, leke, mat og rengjøringsprodukter.

(Saken fortsetter under)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
På samme måte som vi tobente setter pris på eksklusive toalettartikler på badet og en sjokolade på hodeputen, setter Fido pris på litt ekstra luksus under hotelloppholdet. Foto: The Thief
På samme måte som vi tobente setter pris på eksklusive toalettartikler på badet og en sjokolade på hodeputen, setter Fido pris på litt ekstra luksus under hotelloppholdet. Foto: The Thief

På The Milestone Hotel i London lærer de ansatte seg navnet på kjæledyrene som kommer sammen med sine eiere og kjøkkenet tilbyr en spesialmeny med et bredt utvalg av kjøttretter. Ved ankomst får Fido egne leker, navneskilt, teppe og et egnet sted å sove. Hotellet ligger kort gangavstand fra Hyde Park der du kan ta med hunden din på tur.

I spanske Valencia finnes det egne hundestrender med ekstra tilgang til vann og avfallsposer, som for eksempel Playa-Can og El Puig. På femstjernershotellet The Westin Valencia får kjæledyret tildelt spesialseng, mat, vann- og matskåler og leker.

Les også: – Selvfølgelig skal vi ha høy haleføring

(Saken fortsetter under)

The Milestone Hotel. Foto: Max Lacome
The Milestone Hotel. Foto: Max Lacome

Viktig å huske før Fido blir med på ferie

Ifølge en undersøkelse som ble gjennomført på oppdrag av Bayer Animal Health i juni i år, tar åtte av ti nordmenn med seg hunden på ferie. Men det er spesielt tre ting du bør være klar over dersom ferden går utenfor landegrensene:

  1. Kontakt dyrlegen i god tid innen avreise fra Norge. Hunden skal ID-merkes og utstyres med eget pass.
  2. Hunden skal vaksineres mot rabies minst 21 dager før den vender tilbake til Norge. Dette kravet gjelder også ved innreise til en rekke andre land. Derfor er det vanlig at man får utført vaksinasjonen her hjemme.
  3. Husk at en dyrlege skal underskrive på at hunden er behandlet mot revens dvergbendelorm 24-120 timer innen man kommer hjem igjen. Dette kan du gjøre før du reiser ut av Norge eller i ferielandet, spesielt om du skal være borte en stund.
    (Kilde: Ole Harald Johnsen, veterinær ved Fredrikstad Dyrehospital)

Les også:

Viktig å vite før Fido blir med på ferie

Dyrebeskyttelsen: – Ta ansvar for dyret ditt

Slik kan Trofast finne veien hjem uten GPS

Alternativ ferie for katteelskere