Lonely Planet: Disse stedene bør du besøke i 2017

<p>Den franske vinbyen Bordeaux har mye spennende å by på for besøkende, og vil i løpet av neste år være bare en to timer hurtigtogreise unna hovedstaden Paris. Byen troner øverst på Lonely Planets kåring over mest interessante byer å besøke i 2017. Foto: Lonely Planet</p>
Den franske vinbyen Bordeaux har mye spennende å by på for besøkende, og vil i løpet av neste år være bare en to timer hurtigtogreise unna hovedstaden Paris. Byen troner øverst på Lonely Planets kåring over mest interessante byer å besøke i 2017. Foto: Lonely Planet

Reiseguiden har plukket ut byer, regioner og land som de mener er spesielt interessante å besøke neste år.

Hver høst plukker Lonely Planet ut steder som de mener det vil være spesielt interessant å ta turen til i året som kommer. Det er mange faktorer som ligger til grunn for disse anbefalingene, som for eksempel forbedret transport, nye hoteller og severdigheter, skriver AFP Relaxnews.

Når det gjelder vinbyen Bordeaux i Frankrike som troner øverst på lista over byer som er vel verdt å besøke i 2017, spiller det nok inn at det neste år åpnes en hurtigtogrute mellom Paris og vinbyen sør-vest i Frankrike. Når denne åpner vil det kun ta to timer å reise mellom de to byene, og dette regner man med vil være viktig for å plassere Bordeaux tydeligere på turistkartet.

Et nytt vinmuseum og et kulturelt område som har fått navnet Cité du Vin, som ble åpnet i juni i år, er også med å trekke turister til byen for å smake på regionens spesialiteter.

Cape Town i Sør-Afrika kommer på andreplass i kåringen over mest interessante byer i 2017, med Los Angeles i USA på tredjeplass.

Når det gjelder land mener Lonely Planet at Canada, Colombia og vårt naboland Finland er mest spennende for besøkende neste år.

Av regioner man gjerne kan legge reisen til i 2017, trekker reiseguiden frem inka-området Choquequirao sør i Peru, etterfulgt av regionen Taranaki som ligger på Nordøya i New Zealand og øygruppa Azorene i Portugal.

Les også: St. Petersburg er kåret til Europas ledende reisemål

Lonely Planets liste over de beste destinasjonene i 2017:

Land:

1. Canada
2. Colombia
3. Finland
4. Dominica
5. Nepal
6. Bermuda
7. Mongolia
8. Oman
9. Myanmar (Burma)
10. Etiopia

Region:

1. Choquequirao, Peru
2. Taranaki, New Zealand
3. Azorene, Portugal
4. Nord-Wales, Storbritannia
5. Sør-Australia
6. Aysén, Chile
7. Tuamotuøyene, Fransk Polynesia
8. Georgia-kysten, USA
9. Perak, Malaysia
10. Skellig Ring, Irland

By:

1. Bordeaux, France
2. Cape Town, Sør-Afrika
3. Los Angeles, USA
4. Mérida, Mexico
5. Ohrid, Macedonia
6. Pistoia, Italia
7. Seoul, Sør-Korea
8. Lisboa, Portugal
9. Moskva, Russland
10. Portland, USA

Les også:

Kåring: De beste reisemålene for kulturelskere

Island kåret til det beste reisemålet for luksusreisende

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden