Slik unngår du en stressende førjulstid

Foto: Øyvind Haug

Senk skuldrene og kom til dekket bord hos Color Fantasy.

5 ting du ikke visste om Color Fantasy

- Det går med hele 5 tonn lutefisk, 6 tonn svineribbe og 6 tonn pinnekjøtt i julesesongen.

- I restaurantene om bord jobber det i snitt 73 stykker på hvert skift, pluss 53 stykker på kjøkkenet. julen har de ekstra bemanning for alltid å imøtekomme gjestene på best mulig måte.

- Det sitter opptil 1700 gjester til bords samtidig på Color Fantasy - hver eneste dag.

- Det kan være lurt å forhåndsbestille både mat, spa- og frisørbehandlinger før avreise, især i julebordsesongen.

- Synes du det blir litt vel mye jul? På à la carte restauranten Oceanic får du en helt julefri sone, om du skulle ønske det.

Denne saken er betalt av Color Line.

Det skal godt gjøres å bli innhentet av det fryktede julestresset om bord på et cruiseskip. For midthavs mellom Oslo og Kiel kan du ikke gjøre stort annet enn å slappe av og nyte alt av hva skipet har å by på. Butikksjef Espen Andersen kaller førjulstiden om bord for «100% hyggetur».

- Folk som er på cruise stresser ikke, de skal jo ikke rekke noe! Det eneste de trenger å tenke på, er å rusle inn til den forhåndsbestilte spa- eller frisørtimen på dekk 13, og hygge seg med litt julegaveshopping før de skal på middag og show på kvelden, sier han.

Vil du roe ned i førjulsstria? Bestill din reise her.

Julemat av ypperste klasse

Er du glad i det ekstraordinære, og er ute etter en matopplevelse litt utenom det vanlige, kan du allerede nå få en forsmak på årets lutefisk.

- Vår lutefisk kommer fra Brødrene Bergh i Lofoten og serveres på Cosmopolitan, gourmetrestauranten om bord. Den er spesielt laget til alle lutefiskelskere, og er virkelig verdt en smak, forteller hovmester Rune Johansen, og tilføyer:

- På Cosmopolitan tilbyr vi en sammensatt 7-retters meny som appellerer til alle smaksløker. Og for en komplett smaksopplevelse, har vi faglærte servitører som kan komme med drikkeanbefalinger til hver eneste rett.

Kjøkkensjef Christian Westerback, kjøkkensjef på Color Fantasy. Foto: Martine Haugland / Color Line
Kjøkkensjef Christian Westerback, kjøkkensjef på Color Fantasy. Foto: Martine Haugland / Color Line

Egenprodusert mat

Og lik det eller ei: På Color Fantasy røykes det som aldri før – til kjøkkensjefens store glede.

- I røkeriet på dekk 2 røyker vi rådyrlår, andebryst, ulike typer viltkjøtt, kald- og varmrøket laks, samt gravet laks av meget høy kvalitet. Det er ekte håndverk, smiler Christan Westerback, og understreker:

- Egenproduksjon og hjemmelaget mat er veldig viktig for oss. Spesielt har vi fokus på gode råvarer, for uten gode råvarer kan vi ikke lage kvalitetsmat. Så enkelt er det.

Er du mer glad i klassikere som pinnekjøtt og ribbe får du selvsagt det også.

- I vår Grand Buffet får du alt du kan tenke deg av norsk tradisjonell julemat, i tillegg til et overfylt kakebord med hjemmelaget marsipan, smultringer, sirupsnitter, bløtkake og all salgs julegodter og desserter, sier Christian.

Godt rustet for årets julebordsesong

Om ikke lenge starter julebordsesongen hvor tusenvis av nordmenn trekker ut for å hygge seg med venner og kollegaer. Å ha julebord til sjøs er blitt en tradisjon for mange, og for besetningen på Color Fantasy betyr det ekstra travle dager med høyt arbeidstempo.

- Julebordsesongen er høytid for alle om bord, også for butikkene og restaurantene. Det er en enorm logistikk, men vi er godt skodd til å ta imot hver eneste gjest. Vi vet ganske nøyaktig hvor mye mat og drikkevarer som går med fra år til år, så vi er godt forberedt, forteller Rune, som vet godt at gjestene krever det ypperste av både mat og service.

- Har du reservert bord og forhåndsbestilt mat, trenger du ikke tenke på stort annet enn å sitte til bords og bli servert, og la julefreden senke seg, smiler han.

Vil du roe ned i førjulsstria? Bestill din reise her.

Alt på ett sted

I tillegg til gode matopplevelser byr Color Magic og Color Fantasy på spektakulær underholdning, spa og trening med havutsikt, badeland, bekvemme lugarer og ikke minst kan du gjøre unna juleshoppingen om bord.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.