Ryanair møter skarp kritikk for ny innsjekkingsregel

<p>Fra 21. november blir det vanskeligere for det å sjekke reisen med Ryanair inn på forhånd hvis du ikke har betalt for seter i forkant. Foto: Reuters / NTB Scanpix</p>
Fra 21. november blir det vanskeligere for det å sjekke reisen med Ryanair inn på forhånd hvis du ikke har betalt for seter i forkant. Foto: Reuters / NTB Scanpix

Lavprisselskapet reduserer innsjekkingsvinduet for passasjerer som ikke betaler for tildelte sitteplasser. Nyheten har skapt stor irritasjon i sosiale medier.

På slutten av 2014 gikk Ryanairs omstridte konsernsjef Michael O’Leary ut og lovet at selskapet skulle fokusere på forbedret kundebehandling. Men forsøket på å bedre omdømmet har støtt på en rekke bumper i veien underveis, og i november er det duket for en ny.

Tidligere har man kunnet sjekke inn reisen med Ryanair opptil en uke i forveien. Fra og med 1. november blir dette historie for de som velger å få setet tildelt gratis av selskapet. Med mindre du har betalt for setevalg på forhånd, vil du kun ha anledning til å sjekke inn fra mellom fire dager og to timer før flyturen.

Det er Lonely Planet som skriver dette.

Les også: Ønsker full stans av alkoholsalg på fly til Spania

Den nye regelen vil fort kunne vise seg å være upraktisk for de som ikke får sjekket inn hjemreisen før ankomst ved flyplassen grunnet begrenset eller null tilgang til Wi-Fi.

Det kan også vise seg å bli et problem dersom du ikke har tilgang til printer - det er ikke alle flyplasser som har utstyret på plass til å ta imot boardingkort via mobilskjermen.

Dersom du blir nødt til å skrive ut boardingpass på flyplassen, koster det deg 15 Euro (141 kroner), mens du må ut med 45 Euro (423 kroner) dersom du ikke har sjekket inn på forhånd.

Flere kunder gir Ryanair det glatte lag i sosiale medier. Den nye regelen blir av flere tolket som et grep som skal overtale flest mulig til å betale ekstra for å velge sete i forkant. Da kan du nemlig sjekke inn tur/retur-reisen opptil 30 dager før reisen.

Les også: Milliardresultat for Norwegian

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden