Verdens billigste hotell:

Her får du hotellrom for 7 kroner natta

Ville du bodd her? Se video.

Men du har neppe lyst til å bo her. 

I en elv fylt av søppel flyter verdens billigste hotell. På Faridpur Hotel i Dhaka i Bangladesh kan du få et enkeltrom for 70 taka natta, noe som tilsvarer 7 norske kroner. For et dobbeltrom må du ut med 12 kroner, men er du virkelig gnien kan du få bo på 18-mannsrom for 3 kroner natta.

– For prisen får du seng med sengetøy, toalettfasiliteter, en vifte og renset vann, forteller hotelleieren til Caters News.

– Vi pleide å servere gjestene mat, men det har vi sluttet med.

Se video øverst i artikkelen.

Alltid proppfullt

Du må altså se lenge etter TV, restaurant og hotellputer, men til tross for manglende fasiliteter er hotellet alltid fylt med gjester, ifølge Caters News.

– Vi har til sammen 48 rom, men tillater ikke familier å sove her. Dem har vi ikke rom til, opplyser hotelleieren.

Hotellet, bestående av fem husbåter side om side i elven Buriganga, ble bygget i 1951 for 10 millioner taka og har vært en del av en svært populær hotellnæring de siste 60 årene.

Til sammenligning: Verdens dyreste hotellrom: Én natt koster 400.000 kroner

For den eventyrlystne

Velger du å ta turen til Bangladeshs hovedstad, enten du sover på Faridpur Hotel eller ei, kan du vente deg en opplevelsesrik og eksotisk reise. Dhaka beskrives som en rolig by sammenlignet med andre storbyer i sør- og sørøst-Asia, men for nordmenn flest vil den nok oppleves som mer enn livlig og bråkete nok med sine 17 millioner innbyggere.

Lalbagh – fortet som aldri ble ferdig. Foto: Wikimedia Commons/Sfaisal2005
Lalbagh – fortet som aldri ble ferdig. Foto: Wikimedia Commons/Sfaisal2005

Den eldste delen av byen ligger ved elven og stammer fra Mogultiden da Dhaka var et viktig handelssentrum. Trenger du et pusterom fra alt bråket i gamlebyen kan du ta turen til det halvferdige Lalbagh Fort og dets velstelte hager. Fortet er spesielt vakkert i soloppgang, skal man tro Lonely Planet.

Les også: Null-stjerners hotell i den sveitsiske fjellheimen

Er du av den ekstra eventyrlystne typen, anbefales en tur til Sundarban nasjonalpark 40 mil sørvest for Dhaka. I sump- og deltalandskap ved munningen av Gangeselven finner du den største mangroveskogen i verden. Sundarbans har et rikt plante- og dyreliv med blant annet bengaltigre, deltakrokodiller og vinkekrabber.

Les også:

Én av fem nordmenn bestiller hotellrom etter en fuktig kveld på byen

Frittgående barn irriterer mest på hotell

Flyselskap plasserte passasjerene på kinky sex-hotell

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært