Innbrudd i flere biler på Gardermoen

Flytårnet, flytogterminalen og parkeringsplassene på Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Flytårnet, flytogterminalen og parkeringsplassene på Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er oppdaget innbrudd i ti biler på Europarks parkeringsplass ved Oslo lufthavn Gardermoen de siste dagene.

VG meldte tirsdag at politiet etterforsket fire bilinnbrudd som trolig hadde skjedd i løpet av helgen. Senere samme dag kunne politiet opplyse til Romerikes Blad at de hadde fått inn seks nye meldinger om innbrudd i parkerte biler.

– Etter hva jeg kommer fram til er det nå ti biler som er berørt i mer eller mindre omfang. I hovedsak er modusen knust vindu og stjålet ratt, sier vaktleder Bjørn Bekken ved Gardermoen politistasjon til avisen.

Det er i hovedsak BMW-er som er utsatt for innbrudd, men også andre biltyper er berørt.

Les også: Snart må du passere en kroppsskanner når du skal fly fra Gardermoen

Politiet advarte i Dagbladet i juni om en «profesjonell» BMW-bande, og i midten av september skrev Nordstrands Blad om innbrudd i tolv BMW-er på Nordstrand i Oslo i løpet av kort tid.

Politiet sier de ikke umiddelbart setter sakene i sammenheng, men politiet etterforsker om BMW-brekkene på parkeringsplassen ved Gardermoen er begått av samme personer.

Ved Oslo lufthavn avviser direktør Jan Arve Kaldheim at sikkerheten på parkeringsplassene er for dårlig, og viser til at de har folk på jobb døgnet rundt.

Les også: Dette er verdens travleste flyplass

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært