Europas 10 beste julemarkeder

<p>Julemarkedet i Frankfurt er et av Europas vakreste</p>
Julemarkedet i Frankfurt er et av Europas vakreste Foto: Apollo

Unn deg en førjulstur og kom i julestemning på et av Europas beste julemarkeder

Denne saken er betalt av Apollo

November er her og for de fleste av oss betyr det én ting; det er snart jul! År etter år skriver vi endeløse lister, planlegger oss grønne og gjennomfører oss svette. Men når var du egentlig sist i ordentlig julestemning? Nettopp. Fortvil derimot ikke – i kjent juletradisjon finnes det nemlig håp. Fra slutten av november og ut desember florerer Europas storbyer av julemarkeder – alle med julestemningsgaranti. Apollo gir deg sin liste over de beste julemarkedene; finn din favorittby og unn deg selv muligheten til å kjenne på følelsen du verdsatte så høyt som barn.

Krakow

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Gamlebyen i Krakow er vakker, og i førjulstiden er det intet unntak. På julemarkedet på Rynek torg kan du vandre mellom utallige boder og la deg friste av delikatesser, lokale håndverksvarer som ullsokker, luer og smykker, og fylle kofferten med unike julegaver.

Berlin

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Berlin kan absolutt kalles Europas juleby, med utallige julemarkeder å velge mellom. Du finner dem på Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har også julemarked i helgene frem til jul, blant annet med juleverksted for barn. For nydelig, nostalgisk stemning bør du dra til Schloss Charlottenburg.

Budapest

Foto: Apollo
Foto: Apollo

På julemarkedet på Vörösmarty Square i Budapest kan du vandre mellom over hundre salgsboder som selger unik julepynt og annet håndverk. I tillegg er det utstillinger og underholdning, og fasaden på Gerbeaud-bygningen forvandles til en enorm adventskalender hvor et nytt vindu åpnes daglig. Blir det mer magisk?

Frankfurt

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Både når det gjelder besøkstall og størrelse, er julemarkedet i Frankfurt et av de største i hele Tyskland – og et av de vakreste. Markedet strekker seg over områdene Römerberg, Paulsplatz og Mainkai og består av hele 200 boder med alt du ønsker å finne på et julemarked. Rundt det 30 meter høye juletreet tilbys det også daglig underholdning i form av konserter, fanfarer fra balkongen på St. Nicholaskirken og klokkespill.

Riga

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Det sies at tradisjonen med å pynte juletre stammer fra Latvia og Riga. Om det stemmer vet vi ikke, men julestemning er du nesten garantert å komme i om du besøker julemarkedet i Gamlebyen. Her er det korsang, juleverksteder og hyggelig stemning, salgsboder med håndverk og altfor mye godt for både øyet og magen. Kos deg, det er snart jul!

Tallinn

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Julemarkedet i Tallinn har i flere år vært på topplisten over Europas beste. Gamlebyen i Tallinn kalles ofte for eventyraktig og er perfekte omgivelser for en god, tradisjonell julestemning. På markedet kan du kjøpe nærmest alt som hører julen til – og se julenissen med reinsdyr i helgene.

London

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Storfavoritten London leverer også i jula. Mange legger turen hit for å handle julegaver og antrekk til sesongens mange festligheter, samt besøke storbyens julemarkeder. En av favorittene er Hyde Park Winter Wonderland med sine mange boder, attraksjoner og forestillinger. Kommer du ikke i julestemning her, har Grinchen tatt deg.

Praha

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Julemarkedene i Praha blir stadig kåret til noen av Europas beste. De er fordelt på to torg i gamlebyen med fem minutters gange mellom. Med hele den vakre byen som bakgrunn kommer du garantert julestemning.

Wien

Foto: Apollo
Foto: Apollo

I Wien opplever du en herlig julestemning og gamle tradisjoner. Et juleparadis med duft av gløgg og annen julesnacks. Det er over 20 offisielle julemarkeder i byen, blant annet på Rathausplatz, Maria-Theresien-Platz, og på Freyung har det vært holdt på siden 1772.

København

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Jul i København er noe helt spesielt, og for mange har "Jul i Tivoli" blitt en kjær tradisjon. I tillegg til salgsboder langs stiene i Tivoli, er det et russisk juletema i hagen og i området ved hovedinngangen er det nordisk jul som er tema. Kombiner Tivoli med juleshopping i den fantastiske storbyen – du kommer garantert hjem med julestemning i bagasjen.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.