Istanbuls svar på Pusur fikk minnestatue

Skulpturen er laget av den lokale kunstneren Seval Şahin. Foto: Facebook/Tombili
Skulpturen er laget av den lokale kunstneren Seval Şahin. Foto: Facebook/Tombili

Kattefenomenet Tombili ble foreviget i trappetrinnet som gjorde ham til internettkjendis over natten.

Opp gjennom århundrene er det blitt oppført mang en skulptur av statsledere og store personligheter, som med stoisk ro betrakter livet i gatene. 4. oktober, på Verdens dyredag, ble det imidlertid avduket en helt spesiell skulptur i Istanbul - en statue som skiller seg markant fra slike som Churchill, Lincoln og Kong Olav.

Tombili ble raskt Internettkjendis, og bildet ble utgangspunkt for en rekke morsomme utgaver.
Tombili ble raskt Internettkjendis, og bildet ble utgangspunkt for en rekke morsomme utgaver.

Katten Tombili var kjent i nabolaget som en sjarmerende lubben og særdeles avslappet katt som tok livet med den største ro. En dag, i klassisk Pusur-stil, satte han seg til i et trappetrinn. Han lot det ene beinet hvile på trinnet fremfor ham og kikket med dovent blikk på trafikken og menneskene mens han hvilte det andre beinet på magen.

Les også: Halfdan var her

En forbipasserende fanget øyeblikket med mobilkamera, delte det på sosiale medier og dermed var en ny kattekjendis født på Internett.

I august blåste lyset ut for det siste av Tombilis ni liv. Siden da har venner og fans jobbet for å oppført et permanent monument for å hylle ham, og etter avdukingen tidligere denne uken vil Tombili fortsette å betrakte dagliglivet i Güleç Street med et dovent blikk og avslappet holdning.

Les også: Ny forskning: Vikingene tok med katter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden