EU vil gi ungdommer togreise i 18-årsgave

EU-kommisjonen har fattet interesse for et forslag fra et parlamentsmedlem om å gi gratis interrail-turer til alle EU-borgere som fyller 18 år. Foto: Reuters / NTB scanpix
EU-kommisjonen har fattet interesse for et forslag fra et parlamentsmedlem om å gi gratis interrail-turer til alle EU-borgere som fyller 18 år. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

EU vil gi unge en togbillett til å reise rundt i Europa når de fyller 18.

Interrail-billetten skal gi ubegrenset reise med tog over hele Europa i tre uker.

Forslaget er fremmet av et tysk medlem av EU-parlamentet, Manfred Weber. Nå har EU-kommisjonen fattet interesse for forslaget.

– Kommisjonen liker virkelig denne ideen. Vi beundrer dristigheten og ambisjonsnivået, og vi er klare til å utforske det ytterligere, sa transportkommissær Violeta Bulc tirsdag.

Bulc foreslår dessuten å utlyse en konkurranse hvor unge som allerede har fylt 18, kan være med i en loddtrekning om gratis interrail-billetter.

Transportkommissæren vedgår imidlertid at det kan bli svært dyrt. Hvert år selges om lag 300.000 interrail-billetter i Europa. Én billett koster mellom 200 og 480 euro, tilsvarende 1.780 og 4.280 norske kroner.

Manfred Weber mener en gratis togreise vil bidra til å unngå populisme og fremmedhat mellom de unge.

– Populisme og spredningen av falsk informasjon er de største truslene mot Europa nå, skriver han i en kommentar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden