Meny

Her trener du yoga sammen med geitene

Geiteyoga er blitt stor suksess, til tross for enkelte «uhell» på treningsmatta.

På en bondegård i Willamette Valley i den amerikanske delstaten Oregon tilbys det yogatimer litt utenom det vanlige. For mens du er opptatt med ulike positurer og mental avslapning under åpen himmel, kan du støtt og stadig kjenne små og store geiter som stryker seg inntil deg. Killingene sier heller ikke nei takk dersom muligheten byr seg til å klatre opp ryggen din.

Eieren av gården, Lainey Morse, forteller i et intervju med The Oregonian at ideen bak geiteyoga ble til da hun kom i prat med en yogainstruktør som spurte om å få gjennomføre undervisning på tomten hennes.

Underveis i yogatimen gjorde geitene sin entré, og resultatet lot ikke vente på seg.

Les også: Glem delfiner og havskilpadder - her svømmer du med griser

– Geitene mine er veldig sosiale og vennlige dyr som elsker å samhandle med mennesker. Dyr er kjent for å ha så mange helsemessige fordeler for mennesker også, så blanding av geiter og yoga syntes å passe.

– Det ultimate målet er å spesialisere oss på dyreassistert terapi for mennesker som lider av sorg eller misbruk samt personer med spesielle behov eller funksjonshemminger, sier hun til lokalavisen.

Til tross for enkelte små «uhell» i form og størrelse som pellets på treningsmatta, har geiteyoga raskt vist seg å bli en stor hit blant deltakerne. Prisen per time ligger på 10 dollar (rundt 85 kroner) og man må være tidlig ute dersom man skal ha håp om å få plass.

Les også: Dette må du gjøre dersom du blir bitt av et dyr

Reise
Populært