Meny

Frister med bushwalk for livsnytere

De mest utbredde naturtypene i Australia er savanne og ørken. Utover dette finnes også en stor variasjon av ulike naturtyper av mindre omfang, alt fra alpine sletter til tropiske regnskoger. Foto: Kerry Lorimer
Kombinerer vandring i den australske villmarken med mat og drikke.

For Australia, verdens sjette største land målt etter flateinnhold, regnes bushen med sin rike flora og fauna som en viktig del av den nasjonale identiteten. Reiser til fots gjennom det mektige landskapet har lenge vært en sikker turistvinner, men det anbefales å bruke guide da den australske villmarken kan være lunefull.

The Arkaba Walk er et av alternativene du kan velge mellom der turen går gjennom bushen i Sør-Australia. Turen, som strekker seg over fire dager, arrangeres av Australiareiser og starter i området ved fjellpartiet Flinders Ranges. Hver dag tilbakelegges mellom ti og femten kilometer enten til fots, på sykkelsetet eller i kano.

Les også: Nærkontakt med dødens kjever

600 millioner år med geologisk historie sørger for spektakulære bakgrunner, og området byr på rike populasjoner av blant annet kenguruer, wallabyer og emu.

– Dette er en tur for livsnytere som ønsker kombinasjonen fantastiske naturopplevelser med komfort. Dette er en øko-tur hvor du både lærer og opplever bushens fantastiske natur- og dyreliv. Etter min mening kanskje den beste måten å oppleve den australske bushen på, sier Martin Dahl Jespersen i Australiareiser i en pressemelding.

Natten tilbringes blant annet i komfortable telt, og man blir vartet opp med god mat og drikke underveis. Arkaba Station har kun fem rom. Foto: Kerry Lorimer

Les også:

Australia kåret til drømmedestinasjon

Australske Joshua vant tropisk paradis i lotteri

Turist ble nektet australsk visum grunnet HIV

Reise
Populært