Villmarksveien gjennom Østfold

FREDRIKSTEN FESTNING: Helt fra 1600-tallet har festningen trygget Halden og området rundt. Det var her svenskenes heltekonge, Karl XII, fikk en kule i hodet i 1718. Foto: Per Roger Lauritzen
FREDRIKSTEN FESTNING: Helt fra 1600-tallet har festningen trygget Halden og området rundt. Det var her svenskenes heltekonge, Karl XII, fikk en kule i hodet i 1718. Foto: Per Roger Lauritzen

Du kan kjøre E6 «den rakaste vei» gjennom Østfold, - eller du kan oppleve Haldenvassdraget, grensefestninger og store villmarkspregede områder.

Det en del av Østfold som de fleste som reiser gjennom fylket ikke opplever. De som vil raskeste vei mellom nord og sør i et av Norges minste fylker velger nemlig E6.

På den rette, flotte og brede veien suser de gjennom Østfold på en drøy time dersom det ikke er kø. Underveis ser de lange strekninger med midtrabatter, støyskjermer og landskap som farer forbi. Det er greit nok som transportetappe betraktet, men særlig spennende og lærerikt er det ikke. De som vil smake mer på Østfolds utallige kvaliteter når det gjelder natur, historie og turmuligheter må velge andre veier og annet tempo.

Selv har jeg etter hvert fått stor sans for å oppleve Østfold fra baksiden, eller langs grensen mot Sverige for å være mer nøyaktig. Istedenfor E6 fra Svinesund til Akershus og Oslo har jeg valgt riksvei 21 fra Halden via Ørje og Rømskog til Tangen. Derfra har jeg fortsatt riksvei 170 over Bjørkelangen og Fetsund til hovedstaden.

(Saken fortsetter under)

VEIFAKTA: Denne ruta følger FV21 fra Svinesunds-krysset på E6 via Halden, Ørje og Rømskog, FV170 videre fra Tangen i Setskog til Bjørkelangen og Fetsund. Derfra RV22 til Lillestrøm og RV159 til E6 og Oslo. Strekningen er ca 203 km lang, og kjøretiden er 3 timer og 24 minutter ifølge NAF Ruteplanlegger.
VEIFAKTA: Denne ruta følger FV21 fra Svinesunds-krysset på E6 via Halden, Ørje og Rømskog, FV170 videre fra Tangen i Setskog til Bjørkelangen og Fetsund. Derfra RV22 til Lillestrøm og RV159 til E6 og Oslo. Strekningen er ca 203 km lang, og kjøretiden er 3 timer og 24 minutter ifølge NAF Ruteplanlegger.

Den ruta er en del lengre, og tar selvfølgelig ditto mer tid, men veiene er gjennomgående gode og går gjennom et mye mer variert landskap. Bare å kjøre denne turen tar omkring tre timer, men begynner du å stoppe for å utforske alle attraksjonene, kan du ende med å bruke en uke av ferien. Underveis vil du garantert finne ut at det indre av Østfold har mange flere spennende veier og gode steder å besøke enn du ante. Du verden hvor mye mer interessant den omveien er.

Fredriksten og Ertemarka

De som velger å kjøre langs grensen gjennom Østfold fra sør, kan ifølge NAF Veibok følge riksvei 21 eller første del av «Villmarksveien». Navnet er jo litt selvmotsigende, er det vei gjennom naturen kan det ikke klassifiseres som villmark, men la gå. Dette er i hvert fall et ruteforslag for veifarende som går gjennom mye skog og kulturlandskap de vel 90 milene mellom Halden og Trondheim langs svenskegrensen.

Ruta er slettes ikke bare for bilister. Den er såpass lite trafikkert at den også er et godt alternativ for syklister som vil besøke grenseområdene. Fra Løkkeberg og helt opp til Hedmark er riksvei 21 skiltet som nasjonal sykkelvei. (Det er forresten en «Villmarksveien» i Nordland også.)

«Villmarksveien» tar av fra E6 ved Løkkeberg og leder mot Halden. Byen lengst sør i Østfold, er den eneste som er nevnt i nasjonalsangen vår (se ramme under) og har en historie som går utenpå de flestes. Å kjøre utenom byen uten i det minste å ha tatt en rask sving oppom Fredriksten festning går nesten ikke an.

Festningen er fra 1600-tallet og var operativ til 1872. Den er blitt beleiret flere ganger av svenskene, og det var her deres heltekonge Karl XII fikk en kule gjennom hodet i 1718. Det er nedlagt mye godt arbeid med å ta vare på det monumentale festningsverket, og bare det å betrakte det på avstand, er en stor opplevelse.

En kveldsstund hvor flomlyset fremhever anlegget er ekstra flott. Ved å gå rundt på vollene, klyve opp på de høyeste murene og besøke det interessante festningsmuseet, er det fort gjort å bli bergtatt av festningens historie.

(Saken fortsetter under)

STASELIG: Er du i Halden bør du også stikke innom den staselige Rød herregård fra 1700-tallet hvor det både er galleri og kafé. Foto: Per Roger Lauritzen
STASELIG: Er du i Halden bør du også stikke innom den staselige Rød herregård fra 1700-tallet hvor det både er galleri og kafé. Foto: Per Roger Lauritzen

Innenfor Halden ligger naturområdet Ertemarka. Det byr på store skogsområder og mange idylliske små og store vann. Det er flere merkede fotturruter gjennom området. Den flotteste er kanskje Grensesømmen, som strekker seg helt opp til Treriksrøysa i Troms!

Første etappe starter ikke langt unna Fredriksten festning og krysser Ertemarka til den ubetjente hytta Budalsvika. Dit inn går det forresten også an både å sykle og padle. Turen langs svenskegrensen i kajakk eller kano, fra Kornsjø og nordover mot Boksjø med en sving innom Budalsvika, er en klassiker.

Langs Haldenvassdraget

Videre langs riksvei 21 passerer vi en lang strekning med mye kanalhistorie. Den startet i 1824 ved at man begynte å grave en kanal og bygge en hestejernbane til Otteid sør i Øymarksjøen fra den store innsjøen Stora Le i Sverige. Det fortsatte med byggingen av Grasmo kanal fra Mortsjølungen i Hedmark. Den gikk via innsjøene Setten og Mjermen over til Haldenvassdraget og inneholdt Norges første sluser.

(Saken fortsetter under)

SLUSENE: Ved Strømsfoss ligger gamle og nye rutebåter og venter på turister. Foto: Per Roger Lauritzen
SLUSENE: Ved Strømsfoss ligger gamle og nye rutebåter og venter på turister. Foto: Per Roger Lauritzen

Deretter ble det kanalisert og bygget sluser nedover hele vassdraget til Tistedal ovenfor Halden. Hele anlegget var klart i 1877 og var i bruk til omfattende tømmertransport og passasjertrafikk i over hundre år.

Lederen for mesteparten av utbyggingen var legendariske Engebret Soot, som også har gitt navnet sitt til deler av kanalen. De som kjører langs riksvei 21 vil møte på kanalen flere steder, først ved Brekke i østenden av Femsjøen hvor det er fire sluser. Disse er Nord-Europas høyeste og løfter båtene opp i Aspern. Deretter er det en sluse ved Strømsfossen mellom Aremarksjøen og Bøensfjorden, og tre sluser ved Ørje.

(Saken fortsetter under)

PÅ VANNET: Småbåter og padlere drar gjennom slusene i Ørje og Haldenvassdraget. Foto: Per Roger Lauritzen
PÅ VANNET: Småbåter og padlere drar gjennom slusene i Ørje og Haldenvassdraget. Foto: Per Roger Lauritzen

Når båtene er kommet gjennom disse, venter Rødnessjøen. I tidligere tider gikk det passasjerbåter gjennom Haldenvassdraget, og reisende kunne fortsette med tog videre til Oslo over Bjørkelangen og Sørumsand. Mye av jernbanen er nå vekk, men flere av de gamle båtene er vakkert restaurert, og hver sommer tar de mange passasjerer med på turen gjennom slusene.

Kanaltur tar også mange som har egen båt. Det går an å få farkosten transportert med lastebil mellom Halden og Tistedal for dem som kommer langveisfra sjøveien og vil kombinere saltvannsturen med litt ferskvannsopplevelser.

Et godt tips for dem som kjører langs riksvei 21, er også å ta med kano eller kajakk og ta en padletur på deler av kanalen. Å oppleve slusene fra en båt, stor eller liten, er uansett en stor opplevelse.

De som vil vite mer om Haldenvassdraget anbefales også et besøk i det interessante kanalmuseet ved Ørje.

Østfolds høyeste fjell

Med fingeren i Veiboka til NAF, vil du også oppdage mange andre spennende steder å stoppe når du kjører nordover langs grensen.

En opplagt avstikker er Bøensæter. Det er en restaurert husmannsplass i et vakkert kulturlandskap. Den ligger innerst i en sidevei et stykke nord for Strømsfoss. Du kan kjøre til en knapp kilometer fra plassen hvor det er mulig å få både mat og seng om du bestiller.

Det kan du også på Aslakstrøm Gård, like nord for Strømsfoss. Gården inneholder også Fernandas bokkafé. Det er en interessant opplevelse.

Avstikkeren over til Otteid Østre er også en god ide, enten du vil se på kanalrestene eller ta deg et bad i sjøen der.

Ved Ørje kan du se restene av de omfattende festningsverkene som ble bygget der på slutten av 1800-tallet. De bl nedlagt allerede i 1905 som en del av fredsslutningen med svenskene.

(Saken fortsetter under)

OVERNATTING: Det gamle branntårnet på Haukenesfjellet i Rømskog er blitt turisthytte. Foto: Per Roger Lauritzen
OVERNATTING: Det gamle branntårnet på Haukenesfjellet i Rømskog er blitt turisthytte. Foto: Per Roger Lauritzen

Etter å ha kjørt over skogen til Rømskog, er det tid for en avstikker til Slavasshøgda. Med sine 336 meter er det Østfolds høyeste fjell. Mange tror for øvrig at det er Linnekleppen på grensen mellom Marker og Rakkestad som er høyest, men det er bare så vidt på lista over de ti høyeste. Avstikkeren til Linnekleppen og branntårnet er forresten også fin å ta som en del av turen langs riksvei 21.

Nord for Slavasshøgda ligger Haukenesfjellet. Det er bare en meter lavere enn naboen, men på toppen står det et gammelt branntårn. Det er restaurert som ubetjent turisthytte. Overnatter du der, sover du høyest i Østfold.

Er du først i Rømskog, bør du også ta en tur ned til Rømsjøen. Den idylliske innsjøen formelig innbyr til bading eller padleturer. Begge deler kan jo passe bra før du fortsetter videre langs riksvei 21 ut av Østfold.

(Saken fortsetter under)

PADLEELDORADO: Indre Østfold inneholder utallige muligheter for å padle på innsjøer og elver. Foto: Per Roger Lauritzen
PADLEELDORADO: Indre Østfold inneholder utallige muligheter for å padle på innsjøer og elver. Foto: Per Roger Lauritzen

Gjennom skogene i Akershus

I nordenden av innsjøen Mjermen er vi godt inne i Aurskog–Høland kommune og Akershus fylke. Der forlater vi «Villmarksveien» og FV21 og fortsetter på FV170 gjennom den skog- og innsjørike kommunen.

Veien krysser blant annet «Williamsruta». Det er en av de mange hemmelige flyktningerutene som kurerer og flyktninger brukte mellom Norge og Sverige under den annen verdenskrig. «Williamruta» er nå merket og er en flott fottur som er verdt en avstikker.

Like før kommunesenteret Bjørkelangen ligger ærverdige Eidsverket gods. Det har opplevd både opp- og nedturer siden starten i 1764. I dag er det et tradisjonsrikt overnattingssted, kjent for god mat i de ærverdige lokalene.

En snau mil lenger vestover langs veien er det også et stoppested turister bør få med seg. Litt nord for veien ligger Urskog fort fra 1901. Festningen ble demolert allerede i 1906 i henhold til Karlstad-forliket, men er nå restaurert og vel verdt et besøk. Det er også Aur prestegård ved Aurskog.

(Saken fortsetter under)

Fra Fetsund fortsetter vi langs RV22 og RV159 resten av veien frem til møtet med E6 og Oslo.

Før vi kommer så langt, er det imidlertid god grunn til å stoppe ved Fetsund Lenser. Det levende museet har fått Olavsrosa og strekker seg over et stort område langs Glomma og forteller en del av historien om den tradisjonsrike fløtingen på Norges lengste elv.

En liten avstikker til fots nedover langs elvebredden bør besøkende også unne seg. Da får de en liten smak av det store og frodige deltaet som Glomma danner der det renner ut i den store og fiskerike innsjøen Øyeren.

Både Skedsmo og Lørenskog kommuner byr på interessante bygdemuseer og andre attraksjoner som gir gode grunner til å stoppe opp langs omveien, men dem forteller Veiboka mer om.

Her er flere nyttige nettsider:

Ja vi elsker, 4. vers

Halden er den eneste norske byen som er nevnt i nasjonalsangen:

Visstnok var vi ikke mange,
men vi strakk dog til,
da vi prøvdes noen gange,
og det stod på spill;
ti vi heller landet brente
enn det kom til fall;
husker bare hva som hendte
ned på Fredrikshald

Les også:

Nordmenn reiser mer i Norge

Stadig flere nordmenn camper

Frå idyll til småharry

Lei av hytta? Kanskje du skal kjøpe brukt bobil

Saken er opprinnelig publisert på Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:06 Mann alvorlig skadd i knivstikking i Drammen19:02 32-åring siktet for drapsforsøk etter ambulansedrama i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag
Siste nytt
19:06NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking i Drammen19:02Norge32-åring siktet for drapsforsøk etter ambulansedrama i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag
Populært