Meny

Nå kan du oppleve soloppgang fra toppen av Empire State Building i New York

Vanligvis kan New Yorks skyskrapere være i veien for at man kan se soloppgangen på Manhattan. Denne høsten kan besøkende imidlertid nyte opplevelsen fra 86. etasje i Empire State Building (midten av bildet). Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
New Yorks ikoniske bygning åpner denne høsten dørene grytidlig for dem som vil se soloppgangen uforstyrret på Manhattan.

Vakre naturopplevelser er ofte en viktig del av en god reiseopplevelse. Når man reiser til New York er det kanskje ikke dette som står øverst på lista over forventinger, men også her er det muligheter.

Denne høsten kan besøkende for første gang oppleve soloppgang over Manhattan fra 86. etasje i den ikoniske Empire State Building, skriver Lonely Planet.

Normalt er obeservasjonsdekket åpent mellom 08.00 og 02.00. Men fra 1. oktober til 20. november kan man kjøpe seg en billett til å få med seg soloppgangen.

Du må naturligvis tidlig opp, men det trenger ikke være så vanskelig, hvis man tar tidsforskjellen mellom Norge og New York med i beregningen. På en helgetur i storbyen kan selv super-B-mennesker bli morgenfugler.

Les også: Historiefortelleren på Manhattan

Og mens det vanligvis kan være ganske trangt om plassen der oppe i 86. etasje, vil man ved å kjøpe billett til tidlig om morgenen unngå trengsel. Det selges nemlig kun 100 billetter til hver soloppgangopplevelse. Billettene kan kjøpes på nett til en pris av 100 dollar stykket.

– Tusenvis av mennesker står tidlige opp hvert år for å få med seg soloppgangen ved Grand Canyon. For aller første gang kan besøkende også få en slik opplevelse i hjertet av storbyen New York, sier Jean-Yves Ghazi, som er sjef for observasjonsdekket, ifølge Lonely Planet.

The sun is about to shine on a brand new #EmpireStateBuilding Experience.

Et bilde publisert av Empire State Building (@empirestatebldg)

Se også: Her vinner nordmannen Empire State Building-løpet

Reise
Populært