Rare alkohollover i verden

Jasså, synes du Norge har strenge alkohol-lover?

Siden 1927, etter et 11 år langt og nokså mislykket brennevinsforbud, har det vært fri flyt av alkohol innenfor strengt regulerte grenser. I land som Brunei, Libya og Saudi-Arabia er alkohol fortsatt forbudt, og hvis den indonesiske nasjonalforsamlingen får det som den vil, kan norske favorittreisemål som Bali også føyes til listen.

Merk: Saken har blitt oppdatert etter faktafeil

I de aller fleste andre land på kloden er alkohol et sosialt akseptert rusmiddel, men bruken er som regel strengt regulert på grunn av de helsemessige og samfunnsøkonomiske skadevirkningene. Noen synes kanskje det er vel strengt at det ikke er mulig å kjøpe alkohol etter klokken 20 på hverdager her hjemme, men det er bare blåbær i forhold til hva enkelte andre lands innbyggere må forholde seg til.

Les også: Det kan gå mot alkohol-tørke på Bali

Reiseblogger Shawn Wellington som har i et innlegg på ShermanTravels listet opp noen av de merkeligste alkohollovene i verden.

Ikke ri i fylla i Colorado

Mens fylleridning er for en egen kunstart å regne i Mongolia, bør du ikke prøve deg på det samme om du er på ferie i den amerikanske delstaten Colorado, skriver Wellington. Der blir hester nemlig ikke bare sett på som søte kjæledyr. Nei, i tykkeste «cowboy-land» er hest ansett som et transportmiddel, og følgelig er det forbudt å ri om du er påvirket av alkohol. Skal du ut å ri, så gjør derfor som Lucky Luke, og hold deg til et glass kald melk.

En kald øl krever planlegging i Oklahoma

INGEN SELVFØLGE: Er du på tur i Oklahoma, kan du ikke uten videre forvente å få servert en kald øl. Foto: NTB scanpix
INGEN SELVFØLGE: Er du på tur i Oklahoma, kan du ikke uten videre forvente å få servert en kald øl. Foto: NTB scanpix

Hvis du er glad i en kald øl, og skal besøke den amerikanske delstaten Oklahoma, bør du vite at den slags krever planlegging. En litt merkelig lovregel, sett med manges øyne, forbyr nemlig salg av kjøleskapkalde drikker med mer enn fire prosent alkohol, påpeker Wellington.

Superstrengt i Sverige

Saken på reisebloggen til ShermanTravels er myntet på et internasjonalt publikum, og ute i den store verden (med unntak av de landene som er listet opp i starten av artikkelen) vekker det oppsikt at du ikke kan plukke opp en sixpack i butikken etter jobb om du slutter etter klokken 19. Ikke får du kjøpt såkalt sterkøl i butikker, heller, det må du på et statlig monopol for å kjøpe, og de stenger enda tidligere. Strengere enn i Norge med andre ord. Her kan vi tross alt kjøpe øl med opptil 4,7 prosent alkohol i vanlige butikker helt frem til klokken 20 på kvelden.

Les også: Disse drinkene bør du styre unna på reise

ABC Nyheter beklager

Denne artikkelen var opprinnelig basert på et blogginnlegg på ShermanTravels hvor skribent Shawn Wellington gikk gjennom de «villeste alkohollovene i verden». ABC Nyheter oppdaget etter artikkelen var publisert at en rekke av påstandene ikke stemte. Vi har sjekket de gjenværende punktene, og beklager faktafeilene i den opprinnelige versjonen.

Les også: «Øl-selfie» kan straffes med ett års fengsel i Thailand

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært