Her kan du utforske «Østens Atlantis»

Hvis du er av den eventyrlystne typen som kjeder deg på strandferie, frister det kanskje mer med et dypdykk i en kinesisk sjø der du kan utforske det som kalles «Østens Atlantis».

Legenden om Atlantis, landet som skal ha sunket i havet, har fascinert mennesker siden den greske filosofen Platon omtalte det for første gang. Det har ikke manglet på teorier om hvor det kan ha ligget, men det er aldri funnet. «Østens Atlantis», derimot, er tilgjengelig for alle med dykkersertifikat.

Senket med vilje

Shi Cheng – Løvebyen – var en by i den kinesiske Zhejiang-provinsen frem til 1959. Byen ble bygget under Han-dynastiet mellom år 25 og 200, men måtte vike plass for fremskrittet da myndighetene bestemte seg for å anlegge en gigantisk dam. Som et resultat av oppdemmingen, sank byen og ligger nå på mellom 25 og 40 meters dyp i det som blir kalt Qiandao-sjøen.

Les også: Sjekk reiseforsikringen ved risikoaktiviteter

Gjenoppdaget på 2000-tallet

Byen gikk i glemmeboka, men ble «gjenoppdaget» på 2000-tallet. Nå er den blitt et yndet reisemål for undervannsoppdagere som heller tar på seg svømmeføtter enn strandsandaler.

I videoen øverst, som er filmet av Carolyn Wang, kan du bli med på oppdagelsesferd i det som blir kalt «Østens Atlantis». Hvis du kunne tenke deg å utforske de godt bevarte ruinene selv, arrangerer blant andre dykkefirmaet Big Blue guidede turer i tidsrommet april til november.

Les også: Tips til vinterdykking i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært