Folk med falske papirer fikk passere på Gardermoen

Passkontrollen på Oslo lufthavn Gardermoen.
Passkontrollen på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Passasjerer med falske papirer har sluppet gjennom passkontrollen på Gardermoen.

– Dessverre har det skjedd. Vi har for eksempel fått folk sendt tilbake fra London som har gått gjennom med falske dokumenter, og som har klart å passere, sier Lars Hegstad, som er seksjonssjef for grensekontrollen på Oslo lufthavn, til NRK.

Hegstad mener god grensekontroll er kriminalitetsforebyggende.

Så langt i år er 44 personer med falske dokumenter avslørt og 160 personer som er etterlyst er blitt stanset. I tillegg er 505 personer avvist fordi de ikke oppfylte kravene til innreise eller har innreiseforbud.

Les også: Passkontrollen på Gardermoen blir ikke stengt likevel

Den siste tiden har det vært svært lange køer i passkontrollen, og arbeidspresset for dem som jobber der har vært så stort at verneombudet har truet med å stenge kontrollen. Torsdag ble det klart at flere stillinger blir overført til passkontrollen på Gardermoen fra andre deler av politidistriktet. Det innføres også en ordning med rulleringer slik at de ansatte får pause hver time i perioder med mye trafikk.

Les også:

Politiet: – Terrorister kan slippe gjennom passkontroll

Anundsen tok passkaos i øyesyn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært