Meny

Kinesisk flymagasin advarer mot pakistanere, indere og svarte

Air China er i hard motvind etter å at et rasistisk reiseråd sto på trykk i selskapets eget flymagasin. Foto: Kim Kyung-Hoon (Reuters)
Air China kom med oppsiktsvekkende reiseråd til reisende med planer om å besøke millionbyen London.

Journalisten Haze Fan trodde knapt sine egne øyne da hun bladde gjennom det kinesiske flyselskapet Air Chinas eget magasin, Wings of China. I en lengre artikkel om Storbritannias multikulturelle hovedstad, kunne hun lese følgende råd:

«London er generelt et trygt sted å reise til, men forholdsregler er nødvendig når man besøker områder som for det meste er befolket av indere, pakistanere og sorte».

Videre står det at turister rådes til ikke gå ut om kvelden og at kvinner bør være ledsaget av en annen person til enhver tid når de er ute på reise.

Les også:   Raser over «rasistisk vaskemiddel»

(Saken fortsetter under)

Haze Fan tok bilde av teksten som sto skrevet på både engelsk og kinesisk og la det ut på Twitter. Denne ble så fanget opp av Virendra Sharma som til daglig er britisk parlamentsmedlem for et multietnisk distrikt i London.

I en Twitter-melding skriver han at han tok kontakt med den kinesiske ambassadøren for å kreve en unnskyldning fra det kinesiske flyselskapet.

Les også:   Kraftig økning i hatkriminalitet etter brexit: – Dra hjem til Afrika!

CNN melder at Air China har lagt all skylden for det rasistiske reiserådet på søsterselskapet Air China Media som står for selve publiseringen av magasinet. Flyselskapet skal etter eget utsagn ha gitt Air China Media en skarp advarsel om at noe liknende ikke må skje igjen.

Air China Media har på sin side forklart at det hele skyldes en trykkfeil og at det som står skrevet ikke er representativt for selskapet på noen som helst måte. Videre ber de om tilgivelse «til alle reisende og lesere som ble fornærmet av artikkelen».

En tidlig beklagelse ble publisert på Air Chinas amerikanske Twitter-konto onsdag, men noen timer siden var den fjernet uten at det ble oppgitt hvorfor.

Ifølge VisitBritain er Storbritannia et svært populært reisemål for stadig flere kinesere. I 2015 skal 270.000 kinesiske turister ha lagt igjen 5,2 milliarder kroner på de britiske øyer. Foto: Colourbox.com

Les også:   Kina åpnet verdens lengste glassbro

Reise
Populært