Meny

Europas første øl-fontene åpnet i Slovenia

I den slovenske byen Zalec har de åpnet Europas første øl-fontene. Foto: Jure Makovec/AFP
Slovenia er ikke et land som flyter med melk og honning. Øl, derimot... I byen Zalec har de nå åpnet Europas første øl-fontene.

Øl-tørste og reiseglade nordmenn som ser for seg en fontene som spruter ut den ravgule gudenektaren, vil imidlertid bli skuffet. Det er nemlig ikke helt slik det foregår. Du kan ikke bare ta med deg reiseølkruset ditt og fylle opp – til mage og hode sier stopp.

Øl-fontenen har kommet i stand etter initiativ fra lokalt næringsliv, og planen er naturligvis å tjene penger på turistene. For 6 Euro – om lag 55 kroner – får du et spesialglass som rommer én desiliter, som du kan fylle fem ganger fra én av de fem tappetårnene i fontenen. En liten mikrochip i glasset forteller deg bokstavelig talt når begeret er fullt.

Les også:   Arrangerte verdens første internasjonale øl-løp

(Saken fortsetter under)

For rundt 55 norske kroner får du et chipmerket spesialglass som du kan fylle opp fem ganger i et av de fem tappetårnene i fonten. Foto: Jure Makovec/AFP

– Poenget er ikke å sjenke folk fulle. Hensikten er å fremme ølkultur, sier ordfører Janko Kos til nyhetsbyrået AFP.

Håpet er selvfølgelig også at den spesielle fontenen, som ligger i byens park, skal sette den lille byen øst for Ljubljana på turistkartet. Øl er ikke et tilfeldig valgt trekkplaster. Zalec ligger nemlig i en region der humle-dyrking og ølbrygging er en viktig næringsvei. 

Oversatt og tilrettelagt av Krister Ottesen/ABC Nyheter

Les også: 

Arrangerte verdens første internasjonale øl-løp

– Øl kan beskytte mot hjertesvikt

Dette er det kuleste ølet som ingen vil smake

Reise
Populært