Meny

Truer med å stenge passkontrollen på Gardermoen

Politiett truer med å stenge passkontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen dersom ikke tiltak for å bedre situasjonen kommer på plass. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Vernetjenesten i politiet truer med å stenge grensekontrollen på Oslo lufthavn dersom det ikke kommer tiltak for å bedre situasjonen innen fredag.

Årsaken er at det har kommet nye sykmeldinger etter arbeidsbelastningen som var i helgen, sier verneombud Randi Nymoen ved Gardermoen politistasjon.

– Da var det opp mot tre timers ventetid og antydning til slagsmål i passkøene, sier hun.

Nymoen har nå sendt pålegg til ledelsen i Øst politidistrikt om å bedre situasjonen i passkontrollen.

– Forholdene er så alvorlige for dem som jobber der, at de ikke ser noen annen utvei, sier hun.

Øyesyn

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skal onsdag ettermiddag til Gardermoen for selv å ta problemene i passkontrollen i øyesyn.

Da skal han også diskutere situasjonen med politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt og ledelsen ved Gardermoen politistasjon.

Situasjonen tilspisset seg i helgen da reisende måtte vente i inntil tre timer i passkontrollen. Samtidig førte bemanningsproblemene til at det ikke var mulig å skaffe seg nødpass på Gardermoen.

Avhjelpe

Søndag varslet Anundsen at politiet på Gardermoen skal få 14 nye stillinger for å avhjelpe situasjonen.

Løsningen kom etter at Justisdepartementet tok opp saken med Politidirektoratet (POD) fordi politimesteren ikke hadde fått det på plass, skrev Anundsen i en epost til NTB tirsdag kveld.

DIREKTE  CA. KL. 17: Anders Anundsen møter pressen i forbindelse med besøket på Gardermoen politistasjon. Sendingen kan du følge her:

Les også:  

Anundsen skal ta passkaos i øyesyn

14 nye stillinger til politiet på Gardermoen

Politiet: – Terrorister kan slippe gjennom passkontroll

Reise
Populært