Meny

Fugletitternes paradis arrangerer fuglefestival

Gambia er med sitt varierte og eksotiske fugleliv blitt et ettertraktet reisemål for fuglekikkere fra hele verden. I oktober er det duket for internasjonal fuglefestival.

Vest-Afrikas minste land, Gambia, er hjem til nesten 550 fuglearter og er blitt kalt «fugletitternes paradis». Den 21.-25. oktober er det duket for landets årlige fuglefestival som finner sted i Tendaba Camp i den sydlige delen av landet – ikke langt unna noen av Gambias beste fuglesafari-områder.

Ifølge en fersk pressemelding fra Gambias Turistråd i Norge, byr festivalen på aktiviteter som guidede safariturer, presentasjoner og workshops i tillegg til ulike utendørsaktiviteter – alle med de fjærkledde dyrene som midtpunkt.

Formålet med festivalen er å rette fokus mot Gambias mindre kjente naturområder, samt støtte bevaringen av landets rike og variete fuglebestand. Festivalen arrangeres i samarbeid med Gambias Turistråd, nasjonalparkene og fugletitterorganisasjoner.

Les også:   Kjenn igjen fuglelydene med denne appen

(Saken fortsetter under)

Kjempeisfuglen (Megaceryle maxima) er den største isfuglen i Afrika og kan nå lengder opp mot 48 cm. Foto: Gambia Tourism Board

På grunn av landets lille størrelse på 11.300 kvadratkilometer, kan du besøke flere forskjellige nasjonalparker i løpet av samme reise året rundt.

Blant de mest populære utfluktsmålene er Bao Bolong Wetland Reserve, som strekker seg over tre forskjellige økosystemer. Fra august til desember kan du oppleve mer enn 20.000 vannfugler som samles i de fuktige strøkene.

Gambias største nasjonalpark West National Park kan friste med over 250 fuglearter, deriblant 21 rovfugler. I tillegg kan du blant annet se krokodiller, aper, leopard og hyener.

Les også:

Kongerekene du spiser, kan true fuglelivet i Arktis

Fuglene har 400.000 daglige venner i Norge

Et liv i lufta – fuglene som sjelden lander

Nyklekket fugl kan gi nytt liv til sjelden art

Reise
Populært