Meny

St. Petersburg er kåret til Europas ledende reisemål – igjen

Peterhof Grand Palace, St. Petersburg. Foto: eans/Istock.com

Norwegian, Norwegian Cruise Line, St. Petersburg og Lyon blant de store vinnerne i kampen om gjev reiselivspris.

I helgen ble den europeiske utgaven av World Travel Awards avviklet for 23. gang, denne gang på Sardinia. Prisutdelingen er en av de mest anerkjente i reiselivsbransjen og bransjefolk var samlet for å hylle det beste av europeisk reiseliv, kåret av reiseeksperter, turistledere og allmennheten.

For andre år på rad ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap under World Travel Awards.

– Denne utmerkelsen betyr mye for oss – ikke bare for Norwegian som flyselskap, men også for våre engasjerte og dedikerte medarbeidere som hver dag hele året jobber for at kundene våre skal ha en god opplevelse, både før, under og etter reisen. Utmerkelsen viser at nye fly, hyggelig service og lave priser verdsettes høyt, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Norwegian Cruise Line stakk på sin side avgårde med to priser, for henholdsvis beste cruiserederi og turistprisen for mest ansvarlige.

Les også: På ferie utenfor Europa? Dette bør du vite om malaria

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norwegian hadde 2,8 millioner passasjerer på sine ruteflyginger i juni, en økning på 13 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Heder, ære og tittelen som Europas ledende destinasjon gikk for andre år på rad til St. Petersburg, foran blant annet Barcelona, Berlin, Dubrovnik, Lisboa, London, Paris og Roma.

Russlands nest største by er ofte blitt beskrevet som landets mest vestlige, og er den nest nordligste byen i verden med over en million innbyggere. Kun Helsinki ligger lenger nord.

Frankrikes kulinariske hovedstad, Lyon, kan smykke seg med tittelen som Europas beste feriemål for den som måtte ønske seg litt storbyfølelse. De øvrige nominerte var blant annet Berlin, Bordeaux og Dublin.

Lufthansa forsvarte tittelen som Europas ledende flyselskap for syvende år på rad, mens Ciragan Palace i Istanbul og The Ritz Paris stakk av med hver sin hotellpris. De øvrige vinnerne kan du se her.

Ciragan Palace Kempinski Istanbul. Foto: Ciragan Palace Kempinski Istanbul

Les også:

Dette er verdens dyreste pass

Ti fine fjellturer

Dette blir verdens første hotell med egen regnskog

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært