Meny

Flere unge omfavner naturen

Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Hittil i år har antall barnemedlemmer i Den Norske Turistforening (DNT) økt med over 21 prosent. Totalt kan foreningen melde om en økning i medlemstallet på 7,4 prosent.

Det er barn under 12 år som står for det foreningen kaller en eksplosiv økning i antall barn som melder seg inn i foreningen.

– Dette er en unik utvikling og utrolig gledelig, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas. Når mange barn og unge får et tidlig og godt forhold til natur og friluftsliv kan det også ha stor betydning på sikt, både for den enkelte og i et folkehelseperspektiv, understreker han.

Også i den totale medlemsmassen går foreningen mot et nytt rekordår. Ved inngangen til september hadde foreningen passert 286.000 medlemmer – nesten 20.000 flere medlemmer enn på samme tid i fjor.

Søndag feirer foreningen 10-årsjubileet for Kom-deg-ut-dagen. Over hele landet arrangeres det ulike aktiviteter for barn, ungdom og voksne på den nasjonale turdagen som arrangeres to ganger i året.

Da kan alle som er interesserte delta i et mangfold av aktiviteter som spenner fra turer, klatring, leker og naturstier. Foreningens turledere og aktivitetsledere stiller opp, og de fleste arrangementene er gratis. Rundt 45.000 barn og voksne vil ventelig være med på feiringen i flott sensommervær mange steder.

– I startet med noen ganske få arrangementer i 2006, og nå har vi fått en folkefest på 156 steder i hele Norge. Det viser at vårt langsiktige arbeid for et tilbud til alle generasjoner treffer, sier Øveraas.

Reise
Populært